MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A balatoni gigapontyok

A balatoni gigapontyok

sokszinuvidek.24.hu

A Balaton méretes pontyokat rejt, s ha horogra akad egy-egy belőlük, az nem marad titok.

Általában tavasztól jól harapnak ezek a pikkelyesek. 2020-ban a Sokszínű vidék beszámolt arról, hogy áprilisban milyen hatalmas pontyot akasztottak meg Balatonbogláron, majd arról is, hogy kifogták a magyar tenger legnagyobb pontyát. Ősszel a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen közel egy méter hosszú volt a legnagyobb kifogott hal.

Az idei évben is mutatják már magukat a gigapontyok, melyek közül a napokban kettő is horogra akadt a magyar tengernél.

Húsz kiló feletti pédányok bizony már a nagyok közé tartoznak.

Szoják Benedek Balatongyörökön fogott egy falánk pontyot, ami a mérlegeléskor 21,65 kg-ot nyomott.

A Balaton jelenti számomra a pontyhorgászat csúcsát. Ez az a víz, ahol bármi megtörténhet. Egyik legnagyobb vágyam volt egy 20 kiló feletti, balatoni ponty megfogása. Büszkén jelentem, ez végre sikerült. A magyar tenger megajándékozott életem egyik legszebb halával – írta a Facebookon a fiatalember.

Az áprilisi fogások sorában Sebestyén András is méretes példánnyal büszkélkedhet. Ő Szántód térségében vetette be a végszerelékeit, és egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe, amelynek súlya 20,02 kg volt – olvasható a a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Facebook oldalán, ahol rendszeresen tájékoztatnak a legemlékezetesebb horgászkalandokról.