MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
A 14 éves szoftvermérnök és a „bolygó legkirályabb cége

A 14 éves szoftvermérnök és a „bolygó legkirályabb cége"

hvg.hu

Még kilencéves volt, amikor beiratkozott egy főiskolába.

Mindössze 14 éves az a Kairan Quazi, aki hamarosan elmondhatja magáról, hogy ő az Elon Musk tulajdonában álló SpaceX legfiatalabb munkavállalója. A fiú a Starlink mérnökeihez fog csatlakozni szoftvermérnök pozícióban.

A hírről maga az érintett, Quazi számolt be egy LinkedIn-bejegyzésében, hozzáfűzve, hogy „csatlakozni fogok a bolygó legkirályabb cégéhez”.

A fiatal hamarosan befejezi tanulmányait – no nem a középiskolában, hanem a Santa Clara Egyetemen, és júliusban már Washington államba is költözik, hogy csatlakozzon a Starlink-csapathoz, ami Redmondban található.

Mint az Interesting Engineering írja, Quazi már kétéves korában teljes mondatokban tudott beszélni – tehetségét kilencévesen fedezték fel, amikor az iskolai dolgokat már túl könnyűnek találta. Még kilencéves volt, amikor beiratkozott egy főiskolába.

Időközben az Intel Labs nevű technológiai kutatószervezetnél is gyakorlatot szerzett, ahol a generatív mesterséges intelligencia volt a területe – ez pedig elmondása szerint megváltoztatta a karrierje alakulását.

A fiú még április 19-én arról posztolt az Instagramon, hogy egy „hatalmas állásinterjúra” készül. Május 9-én már arról tett közzé egy bejegyzést, hogy állást kapott a SpaceX-nél, mellékelve egy képernyőképet is egy e-mailről, amit a cégtől kapott.