MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Tériszonyosoknak nem ajánlott

Tériszonyosoknak nem ajánlott

in.hu

Az újonnan épült szerkezetről készült drónfotók szédítő méreteket örökítenek meg.

 

A Prágától mintegy 200 kilométerre keletre található, rekordot jelentő Sky Bridge 721 két év alatt készült el, és hivatalosan május 22-én nyílik meg. Az újonnan épült szerkezetről készült drónfotók szédítő méreteket örökítenek meg – egy keskeny, 1,2 méter széles fémből, kötélből és betonból álló pálya két hegygerinc között, írja a Traveller.

Az üdülőhely honlapja figyelmeztet, hogy mivel a híd 721 méter hosszú, és a legmagasabb pontján 95 méterrel a Mlýnické-völgy fölött lóg, „nem lesz könnyű átkelni rajta”. A híd 1125 méteres magasságban kezdődik a Chata Slaměnka oldalán, és 10 méterrel feljebb, a Chlum-hegységnél ér véget.

A Sky Bridge 721 csatlakozik a hegyi üdülőhely izgalmakra vágyóknak szánt tevékenységeihez, köztük a hullámvasútra emlékeztető Sky Walkhoz, egy 55 méterrel a föld fölé emelkedő, kanyargós, fából készült sétányhoz, egy alpesi hullámvasúthoz és egy bobpályához.

A Chlum-hegység gerincén nemcsak fizikai, de szellemi kihívást jelentő tevékenységek is várnak, mint a The Bridge of Time (Az idő hídja), ahol a látogatók a helyi tájat és történelmet ismerhetik meg feladatokkal, rögzített jelenetekkel és a telefonjuk kijelzőjén megjelenő interaktív képi anyaggal ellátott játékok segítségével. A két kilométeres gyalogos élmény körülbelül egy órát vesz igénybe.

Az új híd a Jeszenik-hegység lábánál található, festői környezetben, több mint 200 méterrel előzi meg a korábbi világrekordert, a portugáliai 516 Aroucát (bár a portugál látványosság 175 méteres magasságával még mindig eltörpül az újdonság mellett).