MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Kölcsönözzünk fenyőfát!

Kölcsönözzünk fenyőfát!

24.hu

Környezetvédelem, környezettudatosság, zöld gondolkodás a cél.

Kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre az ünnepek után minden évben. A környezetvédők és természetbarátok régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani fenyők tömegét, írta a Délmagyar.

A bordányi önkormányzat ehhez a gondolatmenethez csatlakozva indította el 2020. decemberében közösségi kezdeményezését, a karácsonyi fenyőfakölcsönzést.

A településen – ahogy “promótálják magukat” : a Homokhátság szívében – idén negyedik éve kínálnak kölcsönözhető fenyőfákat karácsonyra.

A program első évében harminc, míg most az elmúlt évhez hasonlóan harminchárom darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa kölcsönzésére lesz lehetőség – olvasható a portálon.

A családoknak egy forintjába sem kerül a fenyő

Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap.

Ezzel a település új 2024-es akciójához csatlakozhat: a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához ötezer forintos utalvány jár. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet.