MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
A valaha volt legjobb színészek, Steven Spielberg szerint

A valaha volt legjobb színészek, Steven Spielberg szerint

port.hu

Meglepő módon egyetlen olyan sincs a listán, akivel együtt dolgozott.

Steven Spielberg az egyik legismertebb rendező, és számtalan tehetséges színésszel dolgozott együtt az évek során. Egy interjúban viszont megnevezte azt a valaha élt öt színészt, akit a legtöbbre tart.

Spielberg annak kapcsán beszélt erről, hogy felidézte azt a beszélgetést, amit Stanley Kubrickkal folytatott a Ragyogás vetítése után. Spielberg elmondta Kubricknak, hogy bár szerinte Jack Nicholson tehetséges színész, de ahogy Jack Torrance szerepét játszotta, az túlzás volt, és a a japán Kabuki színházhoz hasonlította azt (ez egy erősen stilizált, túlzó jelmezeket és túlzós sminket használó műfaj). Kubrick erre azzal vágott vissza, hogy akkor sorolja fel minden idők öt legjobb színészét. Spielberg pedig nekikezdett a listának, de meglepő módon egyetlen olyan színészt sem találunk rajta, akivel együtt dolgozott:

Spencer Tracy
Henry Fonda
James Stewart
Cary Grant
Clark Gable

„Oké – mondta Kubrick –, de hol van James Cagney?” Spielberg azt mondta, rajta van, de nincs az első ötben. Kubrick végül ezzel indokolta, hogy Nicholson jó színész, mivel a játéka Cagneyt idézte, de ez nem fért bele Spielberg ízlésébe.