MENÜ
2023. február 6.
Dorottya, Dóra

Könyv- és lapkiadás

 

Lapkiadás – Vezértermékünk, a Tolna Megyei Krónika

A Tolna Megyei Krónika 18. évfolyamban megjelenő megyei hetilap. Alapító-főszerkesztője Kapfinger András, aki újságíróként, fotóriporterként, szerkesztőként több mint három évtizede dolgozik a sajtóban. Megyei napilapnál, hetilapnál, gazdasági szaklapnál kamatoztatta tudását, városi lapok alapításában vett részt. 1997-ben Takács Zsuzsával – újságíró-szerkesztővel – alapította és azóta jegyzi a Tolna Megyei Krónikát. Alapítása óta egyetlen nyomdánál kötött ki, a veszprémi Pannon Lapok Kiadó nyomdával működik együtt immár 18 éve.

Az állandóság és a szakmaiság jellemzi a Tolna Megyei Krónikát, amit „zöldújságnak" szoktak nevezni. A szerkesztési alapelvek indokolják a köznyelv elnevezését. Korszerű technológiák és legújabb technikák, környezetbarát megoldások, környezettudatosság jelenik meg a lap hasábjain. A modernitás és újítás jellemző, emellett a használhatóság és érthetőség vezérli a lap szerkesztőit.

Az állandó rovatok:

Lakás-Otthon-Építkezés, Környezetvédelem – Közszolgáltatás éppúgy ebbe az irányba mutat, mint az Egészség-Szabadidő rovat. A lap hasábjain segítséget kaphatnak az olvasók életvezetésükben, fogyasztási szokásuk alakításában, a szolgáltatások és termékek optimális kiválasztásában. Szórakozást, rendszerint valami exkluzív információt külföldi lapokból nyerhetnek a Krónika olvasói és sajátos lapszemlében kevéssé közkeletű, igazi érdekes híreket tálalunk fel az olvasók elé. Lapunkban nagy számban olvashatók álláshirdetések és az iskolák, képzőintézmények szívesen teszik közzé ajánlataikat. Tapasztalják, hogy értő és olvasó emberek forgatják a Krónikát. 

Terjesztés:

A Tolna Megyei Krónika megyében ingyenesen kerül terjesztésre, pénteki dátummal jelenik meg, de a városokban csütörtökön már a postaládákban, illetve az üzlethálózatokban megtalálható. Minden postafiókban elhelyezzük, a megye hetilapja.
Független és eredeti hangunk visszhangot kelt az olvasókban, büszkék vagyunk visszajelzéseikre, dicséreteikre, köszönjük a jobbító kritikákat! Köszönjük ragaszkodásukat, kitartásukat!
Az olvasói igényekre támaszkodva indítottuk el online újságunkat 2014. júniusában, ami bővebb megjelenést, plusz rovatok indítását, gyakoribb megjelenést tesz lehetővé.

Információ a kiadóról:

Tolna megyei Krónika kiadója: KAFI Reklám és Kommunikációs Bt.
Alapító-főszerkesztő: Kapfinger András
Megjelenik: Minden héten pénteken Tolna megye városaiban ingyenesen.
Terjesztése: postaládákban, üzlethálózaton keresztül, minden postafiókban.
Nyomtatás: Pannon Lapok Társasága Nyomdai Központ
Hirdetési információ: Tolna Megyei Krónika szerkesztősége
7100 Szekszárd, Csokonai u. 3.Tel./Fax: 74/414-853, Tel.: 74/511-709, e-mail: kafi50@t-online.hu

 

Egyéb lapkiadás, periodikák, referenciák

A közeli és távolabbi múltban több üzemi lapot, illetve periodikát készítettünk el. A Gemenc Volán Zrt. megbízásából közel egy évtizedig teljes körű előkészítését végeztünk a cikkek megírásától, fényképek készítésen át a szerkesztésig, nyomdai elkészítéséig kezünk nyomát viselte. Megbízásunk a lap megszüntetésével ért véget. Gemenc Volán Hírújság (1998-2010). 

Hasonló teljes körű elkészítéssel adtuk ki a Tolnatej Zrt. megbízásából a Tolle Sajtó című üzemi lapot (2013-ig). Az 1990-es években területi ifjúsági lapot, a Tolna megye Agrárkamara havi újságját, vakamint a Centro magazint készítettük el.

Könyvkiadás

„Lásd, kóstold, érezd”

A Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában, valamint a Bor, turizmus, gasztronómia Baranyában című kötetek sajátos szerkesztési elv alkalmazásával készültek. Egy jellegzetes bor, egy hozzá illő étel és a térség egy látnivalója jelenik meg a könyvekben, mégpedig három nyelven, magyarul-németül és angolul. A színes képekkel illusztrált látványos könyvek ajándéknak, dokumentumnak, vagy akár érdekes receptgyűjteménynek is megfelelnek. 

Megvásárolhatók a könyvesboltokban és a kiadóban.

„Könyv Rólam” – személyre szabott sorozatunk

Tavaly indult és nagy népszerűségnek örvend sorozatunk. A „Könyv Rólam” keretében megrendelőnk számára elkészítjük személyes családi-, illetve képeskönyvét. Alkalmazkodunk az egyéni igényekhez, akár naplója megszerkesztéséről, vagy egyszerűen csak stilizálásról, korrektúráról van szó, azt is elvégezzük. Fontos szempont, hogy egy-két példányban is elkészítjük a személyes kötetet, kemény borítóval, gondosan tervezett arculattal, igényes kivitelben. Bárki a könyvespolcára teheti, vagy a következő generációnak átadhatja, megörökítheti saját életét, gondolatait. Ez a Könyv Rólam népszerűségének a titka. Lehet ajándék, vagy családi emlék is, amit igény esetén diszkréten készítünk elő és adunk a megrendelő kezébe.

Részletes információ:

KAFI Bt. 7100 Szekszárd, Csokonai u. 3.

Telefon: 74/511-709, E-mail: kafi50@t-online.hu