Tam_Bau
MENÜ
2019. július 22.
Magdolna
Villanyautóként támadhat fel a Bogár

Villanyautóként támadhat fel a Bogár

hvg.hu

Viszlát Bogár: ezzel a stílusos utolsó modellel búcsúzik a VW Beetle.

Egy ideig most egészen biztosan nem lesz VW Bogár, de a későbbiekben akár villanyautóként is visszatérhet az ikonikus autó.

Egy ideje már nyílt titok, hogy a Volkswagen 2019 folyamán felhagy az újkori Beetle gyártásával, mely sorozattól a nagyközönség által először a Los Angeles-i Autószalonon megtekinthető limitált szériával búcsúzik a német gyártó. Ahogy 2003-ban az Ultima Edicionnal zárták le az eredeti Bogár több évtizedes történetét, úgy most a Final Edition zár le egy korszakot.

A Safari Uni, Stonewashed Blue, Pure White, Deep Black Perleffekt és Platinum Grey színváltozatokban készülő búcsúzó széria nyitható tetejű kivitelének vászonteteje egységes barna színű. A hátul Turbo helyett ezúttal Käfer feliratot viselő limitált sorozat LED-menetfényes bi-xenon fényszórókat, LED-es hátsólámpákat és 17/18 colos kerekeket kapott, a kupé esetében pedig alapáron jár a nyitható tetőablak.

Az utastérben nappabőrrel bevont ülésekre, illetve Beetle krómfelirattal ékesített bőrkormányra lehetünk figyelmesek. A motorháztető alatt egy 176 lóerős teljesítményű 2 literes négyhengeres TSI motor teljesít szolgálatot, ami egy hatfokozatú automataváltó társaságát élvezi. A kupé alapára 23 045 dollár (6,5 millió forint), a kabrióért pedig 27 295 dollárt (7,7 millió forint) kell fizetni.