MENÜ
2021. árpilis 21.
Konrád
„Viktor váltig hiszi, hogy van elég pénz a rendszerben

„Viktor váltig hiszi, hogy van elég pénz a rendszerben"

http://hvg.hu/

Az egészségügy helyzetét igen sötéten látják a 24.hu-nak név nélkül nyilatkozó fideszes politikusok. Egyikük azt mondta, Orbán Viktor meggyőződése, hogy elég pénz van a rendszerben, csak valakik menet közben lenyúlják.

Egy másik kormánypárti politikus szerint lassan az a helyzet áll elő, hogy aki komolyan megbetegszik és nem tudja megfizetni a magánellátást, meghal.

Meglepő véleményeket idézett kormánypárti képviselőktől a 24.hu hétfői parlamenti tudósításában.

Mint írták, ritkán szoktak névtelen nyilatkozatokat idézni, az alábbi kettő azonban kivételt képez, mert fideszesektől névtelenül is legfeljebb visszafogott kormánykritikát hallani.

Az oktatásügyről azonban mindenkinek az egészségügy jut eszébe, és ez a téma már alkalmas rá, hogy hevesebb indulatokat gerjesszen.

Egy fideszes politikus szerint például "valaki nagyon megetette Viktort" aki állítólag "váltig hiszi, hogy van elég pénz az egészségügyben, csak valakik menet közben kilopják belőle". Az idézett politikusok szerint a miniszterelnök nem érti, hogy ha most nem tolnak be százmilliárdokat a rendszerbe, "ránk dől az egész".

Egy másik, neve elhallgatását kérő fideszes politikus pedig azt mondta:

hajszálra vagyunk attól, hogy halálgyárakká váljanak kórházaink.
Lassan elfogynak az orvosok, sok városban, sok osztályon már nincs, aki vizsgáljon, aki műtsön vagy éjszakai ügyeletes legyen - sorolta az illető. "Tartok tőle, túl vagyunk azon a ponton, ahonnan még vissza lehetett volna fordulni: hiába emelnénk akár triplájára az egészségügyiek bérét, aki egyszer kiment, nem jön vissza. Lassan kimondhatjuk, hogy aki nem tudja megfizetni a maszek egészségügyet, ha komolyabban megbetegszik, meghal" - fogalmazott.