MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Vettel nagyot hibázott, majd bocsánatot kért

Vettel nagyot hibázott, majd bocsánatot kért

24.hu

Az idei Brit Nagydíj nem lesz Sebastian Vettel kedvence.

A safety car is besegített a címvédőnek. Leclerc óriásit ment, Vettel viszont csúnyán lebontotta Verstappent. A négyszeres világbajnok a hatodik helyről rajtolt, majd Pierre Gaslyt megelőzve egy pozíciót javított, aztán a biztonsági autó pályára küldése után a harmadik helyen haladt, de a 37. körben az addig jórészt a másik Ferrari-pilótával, Charles Leclerckel csatázó Max Verstappen megelőzte. Vettel megpróbált visszatámadni, de Verstappen jól védekezett, a német pedig elszámította magát és hátulról belement a Red Bullba. Az ütközés miatt mindketten lemondhattak a dobogóról, Vettelnek ki kellett mennie a bokszba orrkúp- és első szárny cserére, majd később 10 másodperces büntetést is kapott.

A verseny után Vettel a csapatrádión elismerte, hogy ő hibázott, megpróbált befurakodni a belső ívre, de Verstappen addigra már elfoglalta a pozíciót. A Ferrari versenyzője Verstappennel is tisztázta a helyzetet, elnézést kért tőle, majd sportszerűen lepacsiztak a felek.

10 futam után Verstappennek 136, Vettelnek 123 pontja van, így az összetett harmadik, illetve negyedik helyét foglalják el.