MENÜ
2022. szeptember 27.
Adalbert
„Van élet a kormányon kívül is

„Van élet a kormányon kívül is"

24.hu

Lázár János bejelentette visszavonulását.

Lázár János bejelentette, hogy befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni. A hódmezővásárhelyi rádióban azt mondta, visszatér választókerületébe – erről az Index ír.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, munkáját elvégezte, kerek egésznek tekinti, és emlékeztetett, hogy már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. Ennek híre már akkor terjedt a sajtóban, de Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból.

A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet – jelentette ki, hozzátéve, hogy a választóival való együttműködést szeretné erősíteni, és őket szeretné meghallgatni. „Sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy Orbán Viktor hétfőre kérette magához. Arra a kérdésre, hogy elfogadna-e egy másik pozíciót, azt válaszolta, „ez nem így működik, ez nem piac”. Arról nem beszélt, hogy ki lesz az utódja, de üzent neki: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá.”