MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Új technológia: leragasztják a kátyúkat

Új technológia: leragasztják a kátyúkat

hvg.hu

Az ígéretek szerint ezzel az új eljárással minden korábbinál tartósabban kijavíthatók az úthibák.

Az autósok egyik legádázabb ellensége a futóművet és a kereket igen komoly kihívások elé állító kátyú, melyet egy ideális világban az illetékes szervek a lehető leggyorsabban betömnek, szakszerűen megszüntetnek.

A valóságban azonban egyrészt sokat kell várni az útjavításra, másrészt pedig gyakran előfordul, hogy a nem túl jó minőségben elvégzett kátyúzás miatt az úthiba rövid időn belül újra felbukkan. Utóbbi oka, hogy a víz beszivárog az apró repedésekbe, és adott időjárási körülmények mellett ismételten és nagyon gyorsan tönkreteszi az adott útszakaszt.

Az Egyesült Államokban kifejlesztett American Road Patch pontosan ezen jellegű problémák orvoslására hivatott. A kátyúzóknak nincs más dolguk, mint a szakszerűen megtisztított és feltöltött úthibát a munka utolsó fázisában befedni a leginkább egy hatalmas matricához hasonlítható, méretre vágható speciális flexibilis anyaggal.

A kiválóan szigetelő American Road Patch az ígéretek szerint rendkívül strapabíró, öngyógyító képességű és akár 10 évig garantálja, hogy az úthibával ne kelljen foglalkozni.