MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Új diéta: bekötött szemmel kevesebbet eszünk

Új diéta: bekötött szemmel kevesebbet eszünk

news.noinetcafe.hu

Azok az emberek, akik bekötött szemmel fogyasztották el vacsorájukat, 9 százalékkal kevesebbet ettek.

Ráadásul naivan azt hitték, hogy 88 százalékkal többet fogyasztottak, mint valójában. Mindez azt mutatja, hogy érdemes vakon nekiülni a vacsorának…

Valószínűleg az ízélmény intenzívebbé válik, ha nem sokat látunk magunk körül, az azonban új információ, hogy a jelek szerint fogyunk is a vakvacsora hatására. Ha először próbálkozunk a módszerrel, valószínűleg azt tapasztaljuk, hogy már csak azért is kevesebbet eszünk sötétben, mert nem találjuk meg az ételt, de a szakemberek szerint ennél komplexebb dologról van szó.

Az egyik fő ok az, hogy az ételt gyakran csak a szemünk kívánja, a modern ember többet eszik általában, mint amire szüksége volna. Ha nem látjuk az ételt, ez a zavaró tényező sincs meg. Emellett nem tudjuk pontosan felmérni, hogy mennyit is ettünk valójában, hiszen ne látjuk a tányérunkat, ezért ösztönösen azt feltételezzük, hogy többet ettünk, mint valójában. Méghozzá 88 százalékkal, ami semmiképp sem nevezhető jelentéktelen különbségnek.

A tudósok szerint a legjobb az, ha játékként fogjuk fel a vak vacsorákat, és hetente kétszer-háromszor beiktatunk egy estét, amikor sötétben falatozunk – az egészségünk, és az intenzívebb ízélmény érdekében.