MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Turbózzuk fel immunrendszerünket!

Turbózzuk fel immunrendszerünket!

hellovidek.hu

Kiegyensúlyozott étrend segítségével szervezetünk minden olyan tápanyaghoz hozzá tud jutni, amely nélkülözhetetlen az immunrendszer normál működéséhez.

Immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.
Szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával, hiszen a zöldségek és a gyümölcsök tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Sok szakember a „szuperélelmiszerek” közé sorolja őket, amelyek az emberi szervezetben az egészség megőrzését vagy visszaállítását szolgálják.
Egy jól összeválogatott, immunerősítést célzó étrend vagy kúra alapjai az általában könnyen beszerezhető cékla, sárgarépa, alma, kivi, illetve a piacon már megjelentek a hazai termelésű primőr zöldségek: paradicsom, paprika, retek, zöldhagyma, uborka, saláta.

A cékla rendszeres fogyasztása betegségmegelőző és gyulladáscsökkentő hatású, rendkívül magas betain-tartalmának köszönhetően. Emellett kiváló vitaminforrás és gazdag ásványi anyagokban, rostokban, valamint antioxidánsokban. Ez igaz a sárgarépára is, amely bétakarotin-tartalma miatt elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, akár kúraszerűen is.