Tam_Bau
MENÜ
2019. március 25.
Irén, Irisz
Törvény tiltja majd, hogy az orosz focit ne lehessen szidni?

Törvény tiltja majd, hogy az orosz focit ne lehessen szidni?

index.hu

Az orosz törvényhozás elé került, hogy ne lehessen szidni a futballválogatottat.

Jobban nem is időzíthetett volna az az orosz parlamenti képviselő, aki a futballválogatotton való gyalázkodást törvényben tiltaná meg. A törvényjavaslat hamarosan a parlament elé kerül – írta a Komszomolszkaja Pravda.

Vitalij Milonov szerint persze aggodalomra semmi ok: kritizálni ezután is lehetne a nemzeti tizenegyet. „A játékosaink még ki se mentek a pályára, de már mocskolták őket. A futballisták nem tehetnek minden alkalommal egyenként feljelentést a rendőrségen. Ők az államunkat képviselik. Vagyis azok a semmirekellők, akik besározzák a válogatottat, az országunkat gyalázzák meg” – mutatott rá a törvényjavaslat kidolgozója a futball és az állam mindig is létező sajátos kapcsolatára.

10 ezer rubeles büntetést szabhatnának ki a gyalázkodásért, de hogy pontosan mit jelent a gyalázkodás, az a nyilatkozatból nem derült ki – a törvénytervezet viszont állítólag a lap birtokában van. Szemjon Szlepakov gúnyos dala szerinte például a határon van, de mivel a humorista sok sikert kívánt a csapatnak, ezért talán belefér.

„Futballistáink, legyenek bármilyenek, a mieink. Erre mifelénk valamiféle nyomoroncok huhoghatnak rájuk. Ezzel teljesen elveszik a lelkesedésüket. És ha a mi futballistáink kikapnak, akkor azok tehetnek róla, akik gyalázták a fiúkat” – mondta Milonov, még az 5-0-ás győzelem előtt.

Így az nem derült ki, hogy cserébe a győzelem is a szurkolók érdeme-e, nem pedig a futballistáké.

A törvény egyébként kifejezetten a futballistákra vonatkozna, például a jégkorong-válogatottra valamiért nem, igaz, ők néha olimpiát és világbajnokságot is nyernek.