MENÜ
2021. február 25.
Géza
Törpe növéssel is határ a csillagos ég

Törpe növéssel is határ a csillagos ég

nlcafe.hu • fotó: mirror.co.uk

Azt gondolta törpe növésű fiáról, hogy nem lesz jövője, tévedett.

A 42 éves Emma Turness fiáról már a terhesség során kiderült, hogy törpe növésű. Az anya először nagyon megijedt, milyen élete lesz így gyermekének, különösen, amikor az orvos közölte, lehet, hogy a kisfiú sosem lesz képes járni. Az orvos szerencsére tévedett. A nő ugyanúgy próbálta nevelni Isaacet is, mint nagyobbik gyermekét, nem szerette volna elbátortalanítani őt semmitől sem.

A gyerekről egyre inkább az derült ki, hogy nagyon szeret sportolni a barátaival, ráadásul igen ügyes is volt mindenben. Ötéves korában egy orvos hívta fel anyja figyelmét a Kanadai Törpe Világjátékokra, amely korlátozott növekedésű emberek számára biztosít lehetőséget, hogy sportoljanak, illetve versenyezzenek. Csodák csodája, a fiú most sorra nyeri az aranyérmeket, anyja pedig rettentően büszke rá.

„Tudom, hogy nem mindig lesz könnyű. Az emberek sokszor megbámulják a fiamat, mert más. Ezt sajnos meg kell szoknia, de persze szeretném, ha az emberek rájönnének hogy nincs különbség köztük és Isaac között” – mondta el Emma.