MENÜ
2020. árpilis 9.
Erhard
Tom Hanks baráti gesztusa

Tom Hanks baráti gesztusa

origo.hu/,

Ismét együtt játszik egy filmben a kilencvenes évek ikonikus párja, Meg Ryan és Tom Hanks.

A Joe és a vulkán, A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában után ismét együtt játszik egy filmben a kilencvenes évek hollywoodi romantikus komédiáinak ikonikus párja, Meg Ryan és Tom Hanks.

A második világháború idején, egy amerikai kisvárosban játszódó Ithaca azonban nem egy újabb romantikus történet lesz, amelyben a két végtelenül szerethető színész egymásra talál. A film középpontjában egy kamasz srác áll (Alex Neustaedter), aki postásként egy rendkívül kényelmetlen feladatot vállalt magára. Ő adja át az otthon maradt szülőknek a fiuk halálhírét.

Az Ithaca első előzetesében csak pár másodpercre bukkan fel Tom Hanks, és a teljes filmben is csak egy aprócska szerepe van. Egyetlen nap alatt rögzítették a jeleneteit, és amikor ezzel megvolt, maga köré gyűjtötte a stábtagokat, és egy viccel indítva így szólt hozzájuk:
Az elmúlt tíz órában sikerült nagyon mélyen megismernünk egymást. Szeretném megköszönni nektek, hogy itt vagytok, és segítetek Meg barátomnak.

Meg Ryan az Ithacá-val debütál rendezőként, maga idézte fel egy interjúban Hanks kiállását és elárulta, hogy nagyon sokat jelentett neki ez a baráti gesztus.

A film világpremierét múlt ősszel tartották a middleburgi filmfesztiválon, azt azonban még mindig nem lehet tudni, hogy mikor kerül fel az amerikai mozik műsorára. Az Ithaca William Saroyan 1943-ban megjelent, Magyarországon Emberi történet címmel kiadott regényén alapul.