Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Technológia, innováció, minőség

Technológia, innováció, minőség

Jako Kft.

JAKO-titok: a termékfejlesztéstől a késztermékig minden egy kézben.

A szekszárdi székhelyű JAKO Kft. minőségi és műszakilag kiváló precíziós alkatrészeket, villanymotorokat és rendszerösszetevőket gyárt az autó- és haszongépjármű ipar számára berendezésgyártáshoz és gépészethez. A gyárunkban előállított villamos- és multifunkciós készülékek további iparágakban kerülnek felhasználásra. Ezenkívül műanyag termékeket is készítünk labortechnikai területek próbaarchiválásai számára.

Több mint két évtized – stabil alapok

Cégünket 1998-ban, Szekszárdon alapítottuk. Német gyökerekkel rendelkező családi vezetésű vállalatként szolgáltatásaink erősen ügyfélorientáltak. A JAKO csoport három vállalatot foglal magába: a JAKO fémárugyárat, a JAKO meditec és a JAKO innotec-et. Az elmúlt több mint húsz évben folyamatosan növekedünk, kezdetben 40, mára 400 munkatárs dolgozik a teljes JAKO csoportnál. Történetünk sarkalatos pontját képezi a gerjeni üzem megnyitása 2008-ban, majd 2015-ben a JAKO, melyben a műanyag-fröccsöntés a fő profil. A jövőben is olyan partnernek tekintjük magunkat, aki szorosan együttműködik ügyfeleivel, hogy igényre szabott és innovatív megoldásokat fejleszthessünk, és valósíthassunk meg. Ehhez rendszeresen befektetünk gépparkunk és munkatársaink szakismereteinek fejlesztésébe. Meggyőződésünk, hogy a növekedéshez stabil gazdasági alapokra van szükség. A fenntarthatóságra is kulcsszerep hárul.

Miben más a Jako?

Az ügyfeleinkkel közösen elvégzett termékfejlesztésektől kezdve a kész végtermékig minden felmerülő tevékenység egy kézből származik. Ezáltal megbízásainkat gyorsabban és rugalmasabban tudjuk megvalósítani. Technikusaink a partnerekkel egyeztetik a tervezett követelményeket és kívánalmakat, ugyanakkor ellenőrzik azok megvalósíthatóságát a gazdaságossági és minőségbiztosítási szempontok figyelembevételével. A gyártáshoz a legmodernebb gépek mellett egy magas szinten felszerelt finommérési tér, egy ultrahangos mosóberendezés, valamint egy tisztateres technológiával rendelkező gyártási terület áll rendelkezésesünkre. Természetesen minden releváns követelménynek megfelelünk, amit a következő tanúsítványok is alátámasztanak: ISO 9001, ISO TS 16949 és ISO 14001. Az ügyfélorientált rövid és gyors szolgáltatási utak családi vállalatunk számára kiemelkedő fontosságúak, ezért egy motivált menedzsmentcsapat segíti a döntéshozatalt. Az összes kulcsfontosságú pozíciót német vagy angol nyelvtudású munkatársak töltik be, ami biztosítja a zökkenőmentes kommunikációt. Stratégiánk sikerét jelzi, hogy hosszú ideje együttműködünk számos neves vállalattal Európa-szerte.

Minden vállalat csak annyira jó, mint a munkatársai

A kollégák pedig akkor tudják legjobban megmutatni képességeiket, ha a munka- és keretfeltételek minden tekintetben megfelelőek. Ezért a JAKO cégnél különösen fontos egy olyan környezet kialakítása, amely segíti a teljesítménynövekedést és nyitott kommunikációt biztosít. Nem csoda, ha számos alkalmazottunk több éve dolgozik vállalatunknál, jó néhányan pedig szakmai pályafutásuk kezdete óta.

A JAKO Fémárugyár a térség egyik jelentős foglalkoztatója, különösen a magasan képzett munkaerő tekintetében. A szakember-utánpótlást saját tanuló- és felnőttképzés keretében biztosítja. A szakmunkás-képzés keretében fémforgácsoló szakmákban magas szintű gyakorlati képzés lehetőségét teremtjük meg tanulóinknak, és a sikeres vizsgát követően a legjobbak részére munkalehetőséget is biztosítunk. Az elmúlt 12 évben közel 150 fő tanulót segítettünk a sikeres szakmunkásvizsga letételében. Ezenkívül a duális képzésben is részt veszünk, elősegítve a mérnökképzést is.

Folyamatosan keresünk új munkatársakat az alábbi munkakörökbe: minőségellenőr • operátor • raktáros