MENÜ
2020. július 12.
Izabella, Dalma
Tápláljuk a repce gyökerét!

Tápláljuk a repce gyökerét!

agraragazat.hu • fotó: Kapfinger András

Az elmúlt évek kísérletezései nyomán megszületett a FITOHORN TURBO Start.

A FitoHorm Kft. az elmúlt évek során célul tűzte ki egy olyan levéltrágya kifejlesztését, amely nem csak levélen keresztül használható, de talajon keresztül is hasznosul.

Az elmúlt évek kísérletezései nyomán megszületett a FITOHORN TURBO Start, amely: egyedülállóan magas foszfor és cink tartalmának köszönhetően hatékonyan stimulálja a primer gyökérzet fejlődését, valódi oldalt, ezáltal könnyen kezelhető, egyenletesen kijuttatható. Speciálisan formulázott foszfortartalma igen korán aktiválja a növény immunrendszerét, és gyorsítja annak anyagcseréjét. Bórtartalmának köszönhetően fokozza a szénhidrátok beépülését és erősíti a sejtfal képződést. Kelatizált mikroelemei javítják a növény stresszhelyzetekkel szembeni ellenálló képességét, valamint további tápelemek felvételét.További előnye, hogy UAN oldattal keverve a talajból is könnyen felvehető, nem kötődik a talajkolloidokhoz. Széles körben felhasználható ősszel és tavasszal egyaránt.
A gyökér a növények szája: a tápanyagok és víz felvételének szerve. Mindemellett szállít, raktároz, megteremti a kapcsolatot a talajjal, annak flórájával és faunájával. A gyökér mérete, kiterjedése és egészségi állapota döntően befolyásolja a növény teljes életét. A Fitohorm Turbo Start termék igen magas foszfortartalmával/foszforarányával különleges lökést ad a kezdeti gyökérfejlődésnek, ezen belül is a gyökér központi tengelyének vastagodásával, és az elágazódások növelésével, mely hatások a kezelést követően néhány nappal dinamikus fejlődést eredményeznek. A termék másik fontos összetevője a magas cinktartalom, mely a gyökérszőrök, azaz a felszívási sáv hosszát növeli meg számottevően. A termékben található nitrogén és mikroelemek mindegyike a foszfor- és cink felvételét, növényen belüli célba juttatását segíti.