MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Tanárok, akik hátukon vitték a mozgássérült tanítványukat

Tanárok, akik hátukon vitték a mozgássérült tanítványukat

nlc.hu

Ezzel a tettükkel az iskolán kívül tanítottak valami nagyon fontosat a gyerekeknek.

Egy speciális általános iskolában tanít Jim Freeman, akinek a fotóit látva sokan könnyekig hatódtak. A képek egy osztálykiránduláson készültek, a különlegességük pedig az, hogy a férfi egy hordozóban a hátán viszi egyik mozgássérült tanítványát, aki lemaradt volna a kirándulásról, ha Jim nem vállalkozott volna erre a feladatra.

A 10 éves kislány, akit Ryan Neighbornak hívnak, olyan gerincdeformitással jött világra, ami miatt kerekesszékben tölti a napjait. A kislány negyedikes a Kentucky államban lévő iskolában, melynek diákjai lelkesen készültek az Ohio Falls State Parkba szervezett kirándulásra, Ryan pedig fájó szívvel vette tudomásul, hogy nem tarthat velük a kiruccanásra. Igazán csalódott volt, ám hogy jobb kedvre derítse, az anyukája már több színes programot is kitalált, amivel a kislányt szerette volna felvidítani az osztálykirándulás napján.

Ryan csalódottságát látva azonban Jim Freeman is szeretett volna segíteni a kislánynak. Mikor eszébe jutott a hordozós ötlet, izgatottan felhívta Ryan szüleit, akik alig jutottak szóhoz a meghatódottságtól, amikor a tanár elmondta, hogy készen áll arra, hogy a túra teljes hossza alatt a hátán vigye a mozgássérült diáklányt. A férfi valóra váltotta ígéretét, és ezzel egy időben Ryan nagy álmát is: expressz sebességgel szerezte be a legnagyobb méretben kapható ergonomikus babahordozót, így az egész osztály nagy örömére készen is álltak az indulásra.

A kislány anyukája megosztotta a világhálón a jószívű (és ereje teljében lévő) tanár fotóját, ahogy Ryannel kirándul, a kép pedig osztatlan sikert aratott az ismerősei körében. Amellett, hogy rengeteg megosztást kapott, többen megkeresték Jim Freemant, hogy személyes üzenetben gratuláljanak neki a nemes gesztusért.

Hasonlóképpen valóra vált egy másik, szintén komoly betegségben szenvedő mozgássérült kislány vágya is, amikor fiatal tanítónője, Helma is úgy döntött, hogy nem hagyják otthon az iskolai kirándulás napján Maggie-t csak azért, mert nem tud járni. A kislány születése óta mozgáskorlátozott, kerekesszékkel jár iskolába is. Amikor a tanév végén bejelentették, hogy a gyerekeket egy kempingezéssel egybekötött, különleges erdei túrára viszik, az egész osztály ujjongott örömében, Maggie-t kivéve, hiszen ő biztos volt abban, hogy nem tarthat majd a többiekkel.

A kislány tanítónője, Helma Wardenaar születése óta ismeri Maggie-t és családját, a tanítás mellett ugyanis egy jótékonysági szerveztet is vezet Chicagóban, ahol élnek. Tudta jól, hogy milyen fájdalmas lehet Maggie-nek, hogy nem vehet részt az erdei túrán, ezért másra sem tudott gondolni, amíg ki nem pattant a fejéből a legjobb megoldás. Több verzió is felmerült benne, végül az az ötlet lett a befutó, amit a babahordozás inspirált: Helma beszerzett egy nagyobb teherbírású, kimondottan túrázáshoz kifejlesztett hátizsákot, amivel könnyedén a hátára vehette és az egész kirándulás alatt hordozhatta Maggie-t. Bizonyára nem volt könnyű dolga, ám minden erőfeszítést megért számára a gyerek boldogsága, aki szinte ragyogott a kirándulás alatt.