MENÜ
2019. július 18.
Frigyes
Szlovéniában nem tetszik a magyar állami befektetés

Szlovéniában nem tetszik a magyar állami befektetés

hvg.hu

Wellness-szállót venne a magyar állam Szlovéniában, a fociakadémia mellett.

Szlovén sajtóhírek szerint egy magyar állami „alap”, a Comitus Üzletviteli és Vagyonkezelő Kft. 9 millió euróért megvenné a szlovéniai Hotel Lipát. A szlovéniai magyar nyelvű Népújság cikke szerint a szállodára további 5 millió eurót kellene még költeni.

Az Átlátszó azt írja, a hotelnek 120 szobája, öt medencéje van, a körülötte lévő turisztikai komplexumhoz pedig kemping, apartmanfalu és egy fejlesztési telek is tartozik. A közvetlen szomszédságában pedig a lendvai fociakadémia épül, ezt 1,3 milliárd forinttal támogatja a magyar állam.

A vevő, a Comitatus Üzletviteli és Vagyonkezelő Kft. 2016 végéig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat vagyonkezelő cége volt, egy évvel korábban lett az MNV tulajdona, 2016-ban át is nevezték. Az Átlátszó szerette volna megtudni a szlovén ügylet részleteit, illetve közérdekű adatigénylésben kérte az ügylet szerződéseinek másolatát. Előbbire egyelőre nem érkezett válasz, utóbbit rövid úton elutasították üzleti titokra hivatkozva.

A lap azt írja, a tulajdonos elfogadta a magyar ajánlatot, a szlovén gazdasági miniszternek viszont nem tetszik az esetleges üzlet, mondván, a turisztika stratégiai nemzetgazdasági ágazat Szlovéniában.