MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Szemvédelem (nem csak) napimádóknak

Szemvédelem (nem csak) napimádóknak

Takács Zsuzsa • fotó: Lens Optika

Ha azt halljuk fényvédelem, elsősorban a naptejek jutnak eszünkbe.

Pedig szemünk épp olyan védtelen a káros UV-sugárzással szemben, mint a bőrünk, még ha az esetleges elváltozások csak időskorban jelentkeznek is.

– Ha napszemüveg vásárlásra készülünk, számtalan fazonból választhatunk, a lényeg, hogy UV-szűrőset válasszunk, különben többet ártunk a szemünknek, mint használunk. A sötét lencse mögött ugyanis kitágul a pupilla, így még több UV-sugárzás jut a szemünkbe. – hívja fel a Dr. Varga Klára szemész szakorvos, a Lens Optika szaküzlet alapító tulajdonosa.

Jó hír, hogy az optikai ipar folyamatosan fejlődik, számos innováció gondoskodik a szem tökéletes védelméről. Az UV-sugarak elleni harc ma már nem kizárólag a minőségi napszemüvegek sajátja, a színtelen optikai szemüveglencsék és a fényre sötétedő lencsék is képesek 100 százalékos védelmet adni.
A Hoya egyik legújabb fejlesztése az UV Control felületkezelési technológia nem csak a direkt sugárzás ellen véd, hanem kiszűri az oldalról, ill. a lencse belső feléről a szembe érkező UV-sugarakat is. Ezzel egyrészt a szem általában idősebb korban jelentkező megbetegedéseit – a látáscsökkenést okozó makula degenerációt, hályogokat – előzhetjük meg, másrészt megvédi a szem körüli finom bőrt is a ráncosodástól.

Mivel nem kell ahhoz kánikula, hogy UV-sugárzás érje a szemünket, a Hoya UV Control viselete egész évben ajánlott, kifejezetten gyermekeknek, időseknek és azoknak, akik sokat tartózkodnak a szabadban. UV Control felületkezeléssel akkor is teljes biztonságban tudhatjuk a szemünket a káros UV-sugaraktól, ha színtelen optikai lencsét viselünk. A vásárláshoz pedig mindenképpen érdemes szakértő optikushoz fordulnunk, aki a széles kínálatból kiválasztja a szemünknek legmegfelelőbbet.

– Sokan nem tudják, hogy egy jó minőségű optikai lencse alapkövetelménye, hogy az megfelelően szűrje az UVA- és UVB-sugarakat. A Lens Optika szalonjaiban ezek a lencsék elérhetőek a vásárlóinknak, szemészeti vizsgálatot követően, a személyes igénynek és életstílusnak megfelelő minőségi szemüveglencsét ajánlunk pácienseinknek – mondja Dr. Varga Klára.

Lens Optika
Szekszárd, Széchenyi u. 21. Széchenyi Üzletház 1.emelet
Paks, Dózsa Gy. út 35.
Tolna, Deák F. u. 3.
Szentendre, Kossuth L. u. 26.