Tam_Bau
MENÜ
2020. július 14.
Őrs, Stella
Személyes szemtanú a szabálytalankodók ellensége

Személyes szemtanú a szabálytalankodók ellensége

origo.hu/, Forrás: Mio

Személyes szemtanúként működik a Mio Mivue autóskamerák új modellje, a 698 Dual.

A kamera kétirányú kameraképpel segíti a vezetőt, és GPS-koordinátákkal követhető, széles látószögben mutatja a vitás helyzetet.

Megjelent a Mio MiVue 698 Dual nevű fedélzeti kamerája, amely kétirányú kameraképpel könnyíti meg a vezetők dolgát – jelentette be a cég sajtóközleményében. Az autóskamera
egyszerre tudja rögzíteni az autó előtt és mögötte történő eseményeket
nagy felbontásban.

Az első kamera 30fps képrögzítés mellett vesz fel extreme HD felvételt, míg a hátsó kamera ugyanilyen sebességnél full HD-ban rögzíti a képet. A kamerákban lévő optikák F1.8 és F2.0 rekeszértékű lencséket kaptak, hogy a gyengébb fényviszonyok mellett is részletes legyen a kép.

Mindkét kamerát H.264 rögzítési technológiával látták el, így másfélszeresére nőttek az adattárolási lehetőségek, mint a hagyományos rendszereknél.

A funkció elsődleges célja, hogy közúti baleseteknél felvétel készülhessen a szabálysértésről, azt pedig bizonyítékként is felhasználhassa a vezető. A kamera emellett tartalmaz egy háromtengelyű G-szenzort is, ami méri az autót ért impulzusokat, így
azt is be lehet azonosítani, hogy mikor, honnan és milyen erőhatás érte a járművet
- így rekonstruálható a helyzet.

Parkolási módba kapcsolva álló helyzetben is tud felvételeket készíteni a dashcam: a mozgásérzékelőnek köszönhetően azt is felveszi, ha valaki rongálja az autót vagy próbálja feltörni.

A készülék emellett sávelhagyásra és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszert is kapott, amely figyelmeztet arra, ha egy autó kitérne az aktuális forgalmi sávból. Magyarországon 89 990 forintos áron kapható.