MENÜ
2019. árpilis 21.
Konrád
Százmillió eurót ad Bill Gates Európának

Százmillió eurót ad Bill Gates Európának

hvg.hu

A filantróp üzletember a zöld technológiák európai elterjedését segítő startupot hozott létre.

Breakthrough Energy Ventures néven, 100 millió eurós kezdőtőkével indított startupot Bill Gates. Céja az, hogy minél gyorsabban elterjessze a zöld technológiák használatát az öreg kontinensen. Gates – akit mindig is foglalkozott a klímaváltozás problémája – a startup megalapítását Brüsszelben jelentette be, ahol az Európai Bizottság elnökével, Jean Claude Junckerrel találkozott.

„Szükségünk van azokra a technológiákra, melyek megoldják a klímaváltozással járó legnagyobb problémákat” idézte a Bloomberg Gates-t.

Bár a klímaváltozás létezését épp a napokban már elismerte Donald Trump, az amerikai elnök továbbra sem biztos benne, hogy az embernek bármi köze lenne a globális felmelegedéshez. Emlékeztetőül: az elnök korábban többször is azt hangoztatta, hogy a globális felmelegedés valójában nem is létezik, az egészet csak a kínaiak találták ki, hogy rontsák az Egyesült Államok versenyképességét.

2017-ben az elnök gazdasági okokra hivatkozva jelentette be, hogy az Egyesült Államok kilép a megállapodásból. Trump a Georgia és Florida államokat sújtó hurrikán kapcsán kijelentette: nem ért egyet azokkal a tudósokkal, akik szerint a klímaváltozás miatt egyre pusztítóbbak a hurrikánok.