MENÜ
2019. március 25.
Irén, Irisz
Szaúdi hercegnek hazudta magát a csaló, aztán disznóhúst evett

Szaúdi hercegnek hazudta magát a csaló, aztán disznóhúst evett

444.hu • fotó: dailymail.co.uk

Disznóhússal bukott le a csaló, aki évekig arab hercegnek adta ki magát.

Május végén megírtuk, hogy Miamiban lebukott egy Anthony Gignac nevű, kolumbiai születésű csaló Miamiban. Gignac világszerte kb. 22, milliárd forintnyi dollárt csalt össze azzal, hogy a szaúdi király család tagjának, Szultán bin Hálid al-Szaúdnak adta ki magát.

Anthony Gignac a miami rendőrség felvételén

Gignac és társai az összecsalt pénzből nagy lábon éltek, Ferrarikat, Rolls Royce-okat, Rolex karórákat, Cartier ékszereket vásároltak, és még egy két hálószobás házat is Biscayne Bay egyik legmenőbb részén, Fisher Islanden.

Az első hírek szerint a csalást már 1990 óta folytató férfi azért bukott le, mert más nevére kiállított, hamis útlevéllel repült Londonból New Yorkba.

Azóta azonban több részlet is kiderült a Gignac ellen folyó nyomozásról, például az, hogy az amerikai hatóságoknak egy floridai ingatlanfejlesztő, Jeffrey Soffer adta a tippet a csalóról. Soffert Gignac azzal kereste meg, hogy 440 millió dollárral beszállna egyik projektjébe, a Fountainebleau Hotel építésébe Miamiban.

Soffer azt mondta, először bevette az álcát, Gignac mindig diplomata-rendszámos, drága autókkal, drága cuccokban érkezett a megbeszélésekre, és még Aspenbe is elvitte a magángépével, miközben folyamatosan a diplomáciai mentességével hencegett.

Az ingatlanfejlesztő akkor vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor látta, hogy a sejk gond nélkül, jó étvággyal eszi a disznóhúst. Soffer ekkor kérte embereit, hogy világítsák át a herceget, és így hamar rá is jöttek a csalásra.