Tam_Bau
MENÜ
2019. január 23.
Zelma, Rajmund
Súlyos balesetet szenvedett a focista, segítséget várnak

Súlyos balesetet szenvedett a focista, segítséget várnak

lajk.hu

Élet-halál között a magyar focista, a család segítséget kért.

Vonat ütközött személyautóval Hódmezővásárhely határában csütörtökön, a baleset súlyos sérültje az Nb III-as Mórahalom VSE csatára, a 32 éves Fábián Imre, aki a balesetben rengeteg vért veszített, a családja emiatt segítséget kért. Irányított véradással 0 Rh pozitív vércsoportú donorokat toboroznak, bármelyik véradó állomáson lehet így vért adni.

Dudás Zita, Európa-bajnok szegedi búvárúszó így mesélt a történtekről: “Onnan tudtam meg, baj történt, hogy nem érkezett haza. Előtte öt perccel beszéltünk ugyanis telefonon. Kint voltam a helyszínen, láttam, amint berakják a mentőhelikopterbe. Több olyan sérülést szenvedett, amiből egy is elég lett volna az esetleges tragédiához. De Imre nagyon erős, sportos a szervezete, nagyon küzd az életéért. Az orvosok lelkiismeretes munkát végeznek.”

Életmentő műtétek sorát hajtották végre Fábián Imrén. Már az is csodának számított, hogy megérte a másnap reggelt. Azóta már még egy reggelt megért, és párja elmondta: állapotában az első két hét lesz a kritikus. Ha azt túl éli, felépülhet.

“Az egész ország drukkol neki, például egykori és jelenlegi játékos társai Dombóváron, Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon. Úgy tudom, az ország több pontján is szerveztek javára véradást. Nagyon köszönök mindent, azoknak az ismeretleneknek is, akik szünet nélkül érdeklődnek az állapota felől. Erőt adhat neki, ha érzi ezt a nagy szeretet” – mesélte meghatottan Imre párja.

A fiatalok közel másfél éve alkotnak egy párt. Jövőre tervezik az esküvőjüket. 

(A Fábián Imre középen, a labdával. Korábban a Hódmezővásárhelyi FC csapatában játszott.)