MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Sportos új Ladát lepleztek le

Sportos új Ladát lepleztek le

hvg.hu

Az orosz piac legnépszerűbb új autójából érkezett most egy dinamikus haladásra hangolt új változat.

Oroszországban tradicionálisan Ladából fogy a legtöbb, és a helyi gyártó modelljei közül a Granta a legnépszerűbb típus. Még akkor is, ha régebbi fejlesztés, mint az eladási ranglista második helyén tanyázó és nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Vesta.

Míg a Vestából egy ideje már kapható sportosra hangolt változat, a 145 lóerős 1,8 literes szívó benzinmotorral szerelt Vesta Sport, addig a hazánkban egy ideje már nem forgalmazott Grantából csak most érkezett meg a hasonló kivitel. Íme:

A mellékelt fotókon a Granta Drive Active nevet kapott újdonság látható, mely 28 új alkatrészt vonultat fel az alapmodellhez képest. Ezek közül említést érdemel többek közt az enyhén módosított lökhárító, a keményebb futómű, a jobb oldaltartás biztosító első ülés, illetve a piros cérnával varrott bőrkormány.

Az erő azonban nem veti szét az új Grantát, melyet egyetlen 106 lóerős 1,6 literes szívó benzinmotorral szerelnek, ami mellé kézi-, illetve sport üzemmódú automataváltót lehet rendelni. Az egyelőre ismeretlen árú Granta Drive Active alapfelszereltségének többek közt a légkondicionáló és a hifi is a részét képezi.