MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Sokan indultak el Ukrajnából hazánk felé

Sokan indultak el Ukrajnából hazánk felé

hvg.hu

Csütörtök hajnalban általános támadást kezdett Ukrajna ellen Vlagyimir Putyin.

Az offenzív megindítása előtt közölte, a cél Ukrajna demilitarizálása, és „nácitlanítása”.

Rakétatámadások érték csütörtök hajnalban a kelet-ukrajnai szakadár államok közelében lévő ukrán településeken lévő ukrán katonai célpontokat és már Kijevben is robbanások hallatszanak. A belügyminisztérium közlése szerint az oroszok rakétákkal lövik a kijevi és harkovi katonai vezetési központokat. Kijev belvárosában is hallatszanak a robbanások, az emberek megállnak az utcán ié tanácstalanul néznek a robbanások irányába.

 Megbénultak a kormányzati internetes portálok is, állítólag több rakétatalálat érte a kelet-ukrajnai Kramatorszk városát, valamint Herszont és Odesszát, illetve az ország középső részén lévő Zsitomirt.

„Arra törekszünk, hogy demilitarizáljuk és nácitlanítsuk Ukrajnát, s hogy bíróság elé állítsuk azokat, akik sok véres bűncselekményt követtek el” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. Hozzátette: a Szovjetunió felbomlása után Oroszország vált a világ legerősebb államává, és senkinek ne legyen kétsége, az orosz katonai akció a támadó – Putyin szerint Ukrajna – vereséget fog szenvedni.