Alisca Terra felső banner
MENÜ
2019. január 21.
Ágnes
Sikerrel zárult az Alisca Terra óvodáknak meghirdetett gyűjtési akciója

Sikerrel zárult az Alisca Terra óvodáknak meghirdetett gyűjtési akciója

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

„Szelektív gyűjtés hónapja” címmel akciót hirdetett az Alisca Terra Nkft. óvodák számára.

A március 22–április 22-ig, a Föld Napjáig tartó gyűjtőakcióba nagyon sok óvoda kapcsolódott be, a szelektív gyűjtés eredményeként pedig játékot kaptak a gyermekintézmények. Egyikük, a kétyi óvoda volt, ahol május 9-én délelőtt, az elszállítás napján jártunk.

A gyűjtést az óvoda részéről Heidtné Fenyvesi Ágota óvodavezető koordinálta, és gyerekek, szülők, nagyszülők, családtagok vettek részt benne.
A kicsik életkoruknak megfelelően kapcsolódtak be a gyűjtésbe, a hozzátartozók, falubeliek elkötelezetten gyűjtöttek az ovisok számára, sokan vittek el az óvodához a szelektív hulladékot, műanyagflakonok, papírdobozokat. Az eredmény sem maradt el, az elmúlt években már több szabadtéri játékot kapott az óvoda a hulladékgyűjtésből befolyt összegből, ezek az udvaron állandó használatban vannak, a gyerekek rögtönzött bemutatót is tartottak számunkra.
– Köszönet az Alisca Terrának a támogatásért, évek óta szoros együttműködésben dolgozunk. Örülünk a játékoknak, amit a gyűjtési akció eredményeként kapunk, de legalább ennyire lényeges, hogy a gyerekekkel megbeszéljük, mit miért csinálunk. A természet szeretetére, környezetünk sajátosságaira tanítjuk őket. Játékosan sajátítják el, hova kell tenni a különböző hulladékokat, és mit jelent az újrahasznosítás. Műanyagflakonból, tojástartóból, kartonból kézműveskedünk, alkotásokat készítünk a kicsikkel – tette hozzá az óvónő.
A szolgáltató fontosnak tartja a hasonló akciókat, melynek zárasaként mindenütt a helyszínre vonultak, lemérték és elszállították az elkülönítve gyűjtött papír- és műanyaghulladékot. A résztvevők az egyhónapos akció zárásaként a gyűjtött mennyiséggel arányosan játékcsomagot kaptak.