MENÜ
2019. január 21.
Ágnes
Rovarűző növények

Rovarűző növények

noizz.hu

Irtózik a rovaroktól? Ezek a növények elűzik a lakásból.

Itt a tavasz, zöldellenek a fák, nyílnak a virágok – és éledeznek a rovarok is. Sokunk nem szívesen találkozik egy-egy ilyen kéretlen betolakodóval a lakásban. Mutatjuk, hogyan tud ellenük védekezni! A levendula híres molyírtó, de még nagyon sok más rovar undorodik a szagától. Sőt, még a bazsalikom vagy a macskamenta is funkcionálhat igazi, természetes rovarűzőként. Lássuk, miket vethetünk be otthonunk (és saját lelki nyugalmunk) védelme érdekében.

Levendula  A levendula amellett, hogy a 2018-as év gyógynövényének választották, rendkívül sok rovart képes elüldözni a lakásunkból: molylepkéket, bolhákat, legyeket, sőt még a szúnyogokat is.

Bazsalikom – Persze mindenki ismeri az egyik legszuperebb fűszernövényünket, amivel az olasz konyhára jellemző ízvilágot tudsz varázsolni. Ám amit szeretnek az olaszok, a rovarok nem: többek között a szúnyogok és a házi legyek ellensége.

Büdöske – Nem büdös igazából szerencsétlen növény, csak ilyen nevet találtak ki neki. Igénytelen, nem kell vele sokat foglalkozni, emellett pedig elűzi a levéltetveket és a szúnyogokat is.

Macskagyökér – A macskák megőrülnek érte, a szúnyogok viszont pucolnak ki a lakásból előle!

Borsmenta – Arachnofóbiás? Akkor ez az Ön növénye: a pókok ki nem állhatják, emellett még a szúnyogoktól és a hangyáktól is megszabadít.

Rozmaring – Meglepő lehet, de az egyik legjobb bolha-, és kullancsriasztó. Azért ha kirándulni megy, csak mérsékelten óvja meg a testét a parazitáktól, de mindenesetre valóban hatásos szer!