MENÜ
2019. január 23.
Zelma, Rajmund
Pünkösdi hajókázás Gemencben

Pünkösdi hajókázás Gemencben

travelo.hu

Hajózzon be Gemenc ártéri világába Pünkösdkor!

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének különleges madárvilágát csodálhatják meg, és egy kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek mindazok, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. pünkösdhétfői kisvasutazással egybekötött sétahajózásán május 21-én. Mindemellett interaktív kiállításokkal és a Rezét gőzös vontatta erdei vasút menetrendszerinti nosztalgiajárataival is várja a kirándulókat a hosszú hétvégén a pörbölyi Ökoturisztikai Központ.

A sétahajók pünkösdhétfőn a Gemenc – Dunapart kikötőből indulnak. Az egyórás kiránduláson szakvezető mutatja be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágát. A sétahajó csak Gemenc északi kapujából, a Keselyűsi Fogadóépülettől kisvasúttal közelíthető meg. Utóbbi helyről 9:45, 11:05 és 13:15-kor indul a kisvasút, visszafelé pedig 12 órakor, 14.15-kor és 16.10-kor.


Jegyeket elővételben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában Pörbölyön május 20-án délután négy óráig találnak, de korlátozott számban május 21-én még a Keselyűsi Fogadóépületben is megvásárolhatók. A programról bővebb információt itt találnak: https://www.facebook.com/OkoturisztikaiKozpontGemenc