MENÜ
2019. augusztus 24.
Bertalan
Paks II.: itt az ötlet a Duna alacsony vízszintjére

Paks II.: itt az ötlet a Duna alacsony vízszintjére

napi.hu

Úszó szivattyúkkal kívánják a Duna alacsony vízállása esetén az erőmű hűtését megoldani.

Úszó szivattyúkkal kívánja a Duna alacsony vízállása esetén az erőmű hútését megoldani az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. - az erről szóló felhívást az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé az erőmű. A tender kétfordulós, tárgyalásos eljárás lesz. A becsült ellenértéket nem közli a felhívás, viszont a szolgáltatásra a jövő év első napjától 2021. március utolsó napjáig tart igényt az erőmű.

A nyertesnek a hidegvíz-csatornába kell telepítenie négy olyan úszóegységet, amelyek 20 dízelhajtású szivattyúval vannak felszerelve. Ezeket - szükség esetén - 2 nap alatt kell összeszerelni a helyszínen, további 4 óra áll rendelkezésre a terhelési próbára. Az ajánlattevőknek úszómű szerelési és -mozgatási referenciákat kell bemutatniuk.

A tenderre december 17-ig lehet jelentkezni. Az ajánlatkérő december 19-én közli, hogy kik jutottak tovább a második fordulóba, ahol már a konkrét ajánlatot kell megtenni.

Az értékelésnél 98 súlyszámmal szerepel az ár és 2 súlyszámmal a minőség. Az utóbbi az 5 napnál rövidebb összeszerelés vállalásáért adható.