MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Otthonkönyvtár

Otthonkönyvtár

Takács Zsuzsa • fotó: philipcarr-gomm.com

A karantén idején az egyik legszuperebb kezdeményezést a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárnál indították el.

A legnehezebb helyzetek gyakran a legjobbat hozzák ki az emberből. Valami egészen mást kell csinálni, azonnal kétszáz százalékon teljesíteni, de mindenképpen kilépni a komfortzónából. Tömören ez jellemzi életünket az elmúlt hónapokban, miközben a járványhelyzet feje tetejére állított mindent, hétköznapi csodák történtek környezetünkben. Digitális analfabéták kezdték el használni az online eszközöket, szolgáltatók szervezték át biztonságos módszerekkel munkájukat, építettek ki új elérhetőségeket a felhasználók, a partnerek felé. Új csatornák épültek, eddig ismeretlen megoldások születtek.

Az egyik legszuperebb kezdeményezést a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárnál indították el még a karantén idején: munkatársaik a hónap egy napján házhoz viszik az online vagy telefonon igényelt könyveket, dokumentumokat. Természetesen a legnagyobb biztonság betartásával, maszkban és kesztyűben történik a csomagolás, és szállítás. Kipróbáltam, nagyszerűen működik, ki gondolta volna, hogy egyszer házhoz szállítják az olvasnivalót? Köszönet a könyvtárosoknak, és minden közreműködőnek az „Otthonkönyvtár mindenkinek” kezdeményezésért. Ami, az is lehet, hogy túléli a járványt.

Egyelőre házhoz viszik- és hozzák, majd „karanténban” pihentetik a könyveket. Így nem kell félni senkinek az írott szótól.