MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Olyan feladatot kaptak az iskolák vezetői, amely nincs összhangban feladatkörükkel

Olyan feladatot kaptak az iskolák vezetői, amely nincs összhangban feladatkörükkel

portfolio.hu

„Az EESZT böngészése már feladat is az intézményvezetők számára."

Több iskolában is azt a feladatot kapták az intézményvezetők, hogy folyamatosan figyeljék az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) a pedagógusok, diákok pozitív koronavírusteszt-eredményeit – értesült a Népszava több forrásból is.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a Népszavának megerősítette, hogy egyes intézményvezetőket erre utasított a területi népegészségügyi hatóság, ugyanakkor tud olyan iskolákról is, ahol az igazgatók semmit nem tudnak erről.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter gimnáziumi igazgató is azt nyilatkozta a lapnak, hogy

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐK NYOMON KÖVETHETIK A KÖZNEVELÉSI INFORMÁCIÓS RENDSZER ÉS AZ EESZT ÖSSZEKAPCSOLT FELÜLETÉN AZ INTÉZMÉNYÜKHÖZ TARTOZÓ JÁRVÁNYÜGYI ADATOKAT.

Horváth Péter szerint ez hasznos lehetőség, hiszen gyorsabban hozzájuthatnak az adatokhoz: náluk így derült ki, hogy múlt héten még 6 igazoltan fertőzött diákjuk volt, ezen a héten már 24.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ)-hez is érkeztek jelzések arról, hogy az EESZT böngészése már feladat is az intézményvezetők számára, ám a szervezet választmányi tagja, Nagy Erzsébet szerint ennek nincs jogszabályi alapja,

A POZITÍV TESZTTEL RENDELKEZŐ DIÁKOK, TANÁROK FELKUTATÁSA NEM TARTOZIK AZ IGAZGATÓK JOGKÖRÉBE - még úgy sem, hogy az érintettek más egészségügyi adataiba nincs betekintésük -, és a törvényben szabályozott intézményvezetői feladatokkal sincs összhangban.