MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Olasz válogatott játékos ajánlott segítséget

Olasz válogatott játékos ajánlott segítséget

444.hu

Antonio Candreva úgy döntött, hogy átvállalja a költségeket.

Nagy botrány kerekedett Olaszországban, miután egy szegény bevándorló családból származó kislány kifakadt, amiért osztálytársaival ellentétben nem kapott rendes meleg ebédet a menzán, csupán tonhalkonzervet és kekszet. Az ügy országos szintre jutott, egészen odáig, hogy a milánói Internazionale olasz válogatott szélsője Antonio Candreva úgy döntött, kifizeti a kislány ebéd menüit egész évre.

A Verona melletti Minerbe nevű kisvárost a szélsőjobboldali-populista, Matteo Salvini fémjelezte Északi Liga polgármestere vezeti. Andrea Girardi azzal csinált igazán nagy ügyet az esetből, hogy kijelentette: az iskolában azért adtak csak krékert és konzervet a kislánnyal, hogy gesztust gyakoroljanak azon családok felé, akik az övével ellentétben tisztességesen befizették az ebédpénzt.

A többi diák mindeközben tésztát és második fogást ehetett. A baloldali ellenzék erre diszkriminációval vádolta meg a polgármestert.

A közösségi médiában viszonylag gyorsan nagy híre lett az ügynek, és kiderült, hogy bevándorló hátterű gyerekekkel más településeken és más iskolákban is történtek hasonló esetek. A Repubblica olyan példákat is sorolt, amikor tanárok olyan diákoknak adták ebédjüket, akik után szüleik nem tudtak ebédet fizetni.

A polgármester azt mondta az eset eldurvulása után, hogy az ő iskolájukban nagyjából 30 család érintett, és azért kényszerültek a drasztikus lépésre, mert máskülönben nem tudják garantálni a meleg ebédet azoknak a gyerekeknek, akik szülei időben és rendesen megfizetik a menza árát.

Az ügyre reagálva döntött úgy Antonio Candreva, hogy megsegíti a kislány családját, és átvállalja az ebédköltségeit az év végéig.