MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Nyolcvan évesen vonul vissza az aktív sporttól

Nyolcvan évesen vonul vissza az aktív sporttól

hvg.hu

Peter Webster sokat fut, de csak azért, mert szereti a focit.

Mai meccsén vonul vissza az aktív sporttól Peter Webster. A focista neve talán nem ismerős, de van, ahol legenda: az ausztráliában élő Webster ugyanis 80 éves, de mégis rendszeresen lépett pályára a Wollongong's Figtree Football Club színeiben, ahol mellesleg pályagondnokként is dolgozott. Az Angliában született Webster főleg Walesben focizott a fiatal éveiben, miközben acélmunkásként is dolgozott, majd 1981-ben három gyerekével és feleségével együtt költözött Ausztráliába. A váltást azzal indokolta, “szívesebben játszik 38 celsius, mint 38 fahrenheit fokban.”

Az amatőr szinten játszó Webster arról is beszélt, mennyit változott a felépülése egy-egy meccs után: “Az első pár évben felkelsz vasárnap, érzed a tegnapi meccset, hétfőre eltűnik. Most hétfőn kezdem érezni a zúzódásokat, és szombat van, mire eltűnnek” - mondta a karrierjéről megemlékező BBC-nek.

A péntek este a Russell Vale ellen rendezett meccsére tervei szerint korán érkezik, hogy gondnoki feladatait is ellátva ő tegye fel a hálót a kapura, és nagyon reméli, nem fognak neki semmit engedni az ellenfél játékosai csak azért, mert 80 éves és visszavonul.

Arra a kérdésre, hogy tudta magát ilyen sokáig fitten tartani, egyszerűen válaszolt:

Nem vagyok jó futó, soha nem szerettem futni. Amikor a héten harmadszorra láttak futni, megkérdezték, szeretem-e ezt. Azt mondta, nem, én focizni szeretek” - mondta Webster, akinek megszólalt a felesége is. Ő arra vár, hogy férje végre kicsit többet tevékenykedjen a ház körül.