MENÜ
2020. július 6.
Csaba
Nyaralás idején is óvatosan vezessünk!

Nyaralás idején is óvatosan vezessünk!

penzcentrum.hu

Itt az ideje górcső alá venni újra, miért és mekkora bírságot lehet kapni Magyarország közútjain 2016-ban.

Mivel rengetegen indulnak autóval nyaralni ezekben a hetekben, így itt az ideje górcső alá venni újra, miért és mekkora bírságot lehet kapni Magyarország közútjain 2016-ban.

Dübörög a nyári főszezon: a Pénzcentrum információi szerint idén július utolsó, illetve augusztus első hetét választotta a legtöbb magyar család, hogy kipihenje az idei év fáradalmait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy dugig vannak a magyar szállodák, egymást érik a családi törülközők a hazai strandokon, és

rengetegen ülnek autóba, így komolyabb forgalomra lehet számítani Magyarország közútjain.
Ez utóbbira egyébként a rendőrség is évről-évre kiemelt figyelmet fordít, így komolyabb rendőri jelenlétre számíthatnak az autósok, valamint megszaporodhatnak a közúti ellenőrzések is. Arról nem is beszélve, hogy már az új szupertraffipaxok csatarendbe álltak.

2016. július 25. és július 30. között átfogó razziát tart Magyarország közútjain a rendőrség. A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják a rendőrök.

Éppen ezért itt az ideje újra tisztázni azt is, hogy milyen bírságra is számíthat az, aki megszegi a hatályos jogszabályokat. A Pénzcentrum összeszedte a 2016-ban kiróható közlekedési szabálysértési bírságokat. Íme: