MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Nem tudják kifizetni az áramot, egy utcalámpa alatt írta meg a háziját

Nem tudják kifizetni az áramot, egy utcalámpa alatt írta meg a háziját

nlcafe.hu

A perui gyerekre a térfigyelő kamerák képét ellenőrző rendőrök figyeltek fel.

Mivel a családja nem tudja kifizetni az áramot, egy utcalámpa fényénél készítette el a házi feladatát egy perui kisfiú – írja az Odditycentral. A 12 éves Víctor Martín Angulo Córdobára a múlt hónapban figyeltek fel a moche-i rendőrök, miközben a térfigyelő kamerák képét ellenőrizték. Gyanúsnak találták, hogy egy fiatal gyerek késő éjszaka egyedül ücsörög az útpadkán: csak akkor jöttek rá, mit csinál, amikor alaposabban is megnézték a felvételeket.

A rendőröket annyira meghatotta, hogy a srác ilyen lelkiismeretesen tanul, hogy a hivatalos Facebook-oldalukra is feltették a videót. A poszt pillanatok alatt népszerű lett, a felvételt több mint ötmillióan nézték meg.

A kis Víctor Martin történetét a lapok is felkapták. Az egyik helyi tévécsatorna interjút készített a családdal, ekkor derült ki: nem tudják kifizetni, hogy villanyórát szereljenek fel a házukban, annyira szegények. Ezért Víctor Martinnak esténként gyertyafénynél kell tanulnia.

 „Egy nap azt mondta, ha megint gyertyafénynél kell tanulnom, belebolondulok. Inkább kimegyek az utcára, hogy befejezzem a házi feladatomat” – idézte fel az édesanyja, Rosa Angulo Córdoba a Panamerica TV-nek nyilatkozva.

Miután a sztori a médiában is komoly figyelmet kapott, Moche polgármestere meglátogatta a családot, és megígérte nekik: kifizeti a villanyóra felszerelését, hogy a gyereknek ne kelljen az utcán tanulnia.

„Remélem, tényleg segítenek nekem – mondta a riportereknek a fiú. – Szeretnék segíteni a családomnak, hogy jobb életünk legyen. Az a vágyam, hogy rendőr lehessek, és véget vethessek a korrupciónak.”