Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Nem kell választani kád vagy zuhany között

Nem kell választani kád vagy zuhany között

otthonneked.hu

A kád vs. zuhany kérdéskör egy-egy fürdőszoba felújításnál újra és újra előjön.

Vannak, akik el sem tudnák képzelni életüket anélkül, hogy egy fárasztó nap végén ne nyújtóznának a kádban, vannak, akik a frissítő zuhanyra esküsznek. Ha még nincs meg a döntés, az egyáltalán nem baj, hiszen léteznek igazi köztes megoldások, így családon belül sem okozhat vitát ez a kérdés.

Nem kell elutaznia, hogy egy drága wellness hétvégén oldja le magáról a mindennapok nehézségeit. A különböző formájú és méretű kádak között garantáltan megtalálja a fürdőszobája számára ideális formát – legyen akármilyen kicsi vagy nagy az alapterülete.

A számos kiegészítővel még egyedibbé és kényelmesebbé teheti a fürdőkádját, ugyanis az előlappal, a fejpárnával, a kapaszkodóval, illetve a különböző csaptelepekkel kedvére formálhatja.

A masszázsrendszereinkkel átélhető az egész testet átható élmény, amelynek végén felfrissült izmokkal, kipihent testtel vághat neki a további teendőknek. A lélek megnyugvását a színterápia segíti, amivel fürdőzés közben kedve és hangulata szerint állíthatja be a harmonikus víz alatti fényeket.fürdőszoba az a hely, ahol elkezdi mindennapját.

A kádba való bejutás egyáltalán nem nehézség, ha nincs semmi problémánk és megfelelően magasak vagyunk. Azonban gyerekkorban és időskorban a normál méretű kád sokszor valóságos akadály lehet. Ilyenkor be lehet építeni zuhanyfülkét, azonban a kádról sem muszáj lemondani, hiszen léteznek kimondottan alacsonyabb belépőszintű kádak, van, amelyik akár 12 cm-rel is alacsonyabb a szabvány szinttől.

 

Ez azonban azért is előnyös, mert a vízfelhasználás is csökkenthető a kisebb méretnek köszönhetően. Így ezek a kádak kimondottan takarékosak és jóval biztonságosabbak. Nem véletlen, hogy már számos szállodában találkozhatunk ilyen változattal, hiszen a komfortérzet megtartása mellett plusz előnyös tulajdonságokkal bír normál méretű társaival szemben.

 

Ha valóban nehéz dönteni, hogy zuhanyzót vagy kádat építsünk az új fürdőszobánkban, akkor az a jó hírünk, hogy már léteznek olyan kádak, amelyek kimondottan kényelmesek és praktikusak akkor is, hogy ha zuhanyzáshoz szeretnénk használni. Sokszor a keskeny méret vagy a paraván hiánya kényelmetlenné tudja tenni a kádban való zuhanyzást. A zuhanyzófüggöny sem nyúlt eléggé elegáns megoldást, ráadásul a takarítása, tisztán tartása is eléggé nehézkes. Azonban a speciálisan kiszélesített, paravánnal felszerelt kád egyértelműen alkalmas arra, hogy a zuhanyzás is kényelmes legyen és a fürdő se ússzon. Az aszimmetrikus forma egyébként nem csak praktikus, hanem dizájnossá és különlegessé is teheti a teret.

 Ha viszont csak arra van lehetőségünk, hogy egy normál formájú és méretű kádat helyezzünk el a fürdőszobába, akkor se feledkezzünk meg arról, hogy a kádparaván elegáns alternatíva a zuhanyfüggönnyel szemben.

 

Jó hír tehát, hogy a kádak között is találunk már számos olyan kialakítást, amely kisgyermekes családban vagy éppen idősek számára optimális. Illetve a kád és kabin kombinációjának köszönhetően már nem valódi kérdés, hogy kád vagy zuhany, hiszen mindkettő megvalósítható, ráadásul úgy, hogy nem is nagyon kell kompromisszumot kötnünk.