MENÜ
2021. árpilis 21.
Konrád
Nem ellentmondás: elektromos Mustang

Nem ellentmondás: elektromos Mustang

autopult.hu

V8-as motorral és összkerékhajtással jöhet a hibrid Ford Mustang?

A Fordnak nagy tervei vannak a Mustanggal, ami nem csoda: az amerikaiak szinte teljesen át akarnak állni emelt hasmagasságú modellekre, ám a legendás vadlovas sportautó marad a kínálatban, sőt mi több, egész modellcsaláddá nőheti ki magát. Érkezik majd az általa ihletett, teljesen elektromos crossover, de jöhet egy négyajtós kivitel is, de ami jelen cikkünk szempontjából a legfontosabb, a hibrid hajtáslánc – a gyáriak ugyanis nemrég levédettek egy ilyen rendszert, amit könnyen lehet, hogy a Mustangban is viszontláthatunk majd.

Ami jó hír ezzel kapcsolatban, hogy a gyáriak nem finomkodtak, és egy V8-as erőforrást egyesítettek két elektromotorral, és míg a benzines a hátsó kerekeket, addig a villanyos az elsőket hajtja majd, ezzel összkerékhajtást is biztosítva. A Ford szerint ennek a rendszernek nagy előnye a normál összkerékhajtáshoz képest, hogy jóval helytakarékosabb.

A Ford már korábban elárulta, hogy jön a hibrid Mustang, ami egy V8-as erejét nyújtja, de a villanymotornak is köszönhetően az alsóbb fordulatszám-tartományokban is nagyobb teljesítményt biztosíthat – és akkor a hatékonyság növeléséről még nem is beszéltünk. Ezek alapján korábban sokan arra gondoltak, hogy egy négyhengeres egységgel operálhat majd a hibrid, ami egy V8-as erejét hozza, de most úgy tűnik, hogy akár egy valódi V8-as is kerülhet az autóba. A most levédetett rendszer azonban nem csak a sportautóba, hanem a gyáriak F szériás óriásaiba is bekerülhet majd.

A hibrid Mustangot 2020-ra ígérték a gyáriak, ami még éppen a jelenlegi generáció ciklusába tartozna, de könnyen lehet, hogy az elektromotorral szerelt verzió már a következő Mustang sajátja lesz, ami így viszonylag korán megérkezhet. Addig is azonban várhatjuk a Mustang stílusában készülő elektromos crossovert, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy vajon valóban készül-e majd négyajtós kivitel a sportautóból – izgalmas évek állnak tehát a legendás modell előtt.