MENÜ
2023. március 31.
Árpád
Négyszáz meztelen ember a szupermarket tetején

Négyszáz meztelen ember a szupermarket tetején

hvg.hu

Több százan vetkőztek meztelenre a művészet nevében a csípős melbourne-i hidegben.

Spencer Tunick amerikai fotóművész ismét olyan képeket készített, amelyekhez meztelen tömegre van szükség. Kissé hideg volt ugyan a helyszínen, de a fényviszonyok kedvezően alakultak. Volt, akinek az önbizalmán javított valamennyit a különleges performansz.

Tunick már több olyan fotózást szervezett installációihoz, amelyeken tömegek jelentek meg meztelenül látványos helyszíneken, mint a Sydney-i Operaház vagy a müncheni Bajor Állami Operaház. Ezúttal nagyjából 400 ember állt modellt meztelenül, egy áttetsző piros leplet tartva a 8 fokos hidegben Melbourne egyik szupermarketjének tetőparkolójában.

„Gyorsan dolgoztam, hogy ne fagyjanak meg, de azt hiszem, néhány nagyon szép kép született" – mesélte a New York-i fotós. Hozzátette: a fotózás 15 percet vett igénybe, a fényviszonyok szerencsére kedvezőek voltak, a felhős ég miatt nem változott a fény ereje.

A 12 ezer jelentkező közül a kiválasztottak közé került Chloe Horler elmondta, hogy sok baja volt korábban a testével, és a fotózás is segített neki felülkerekedni ezen.

Roshane Wickramathilake, aki kereskedelmi jogot hallgat egy melbourne-i egyetemen, ugyancsak örült a fotózásnak. Mint mondta: lehet, hogy egy családi vacsorán zavarba jönne, ha előkerülne róla egy ilyen kép, amelyen meztelen, mégis fontos egy ilyen fotózás, mivel sokan nem érzik magukat jól a bőrükben, pedig jó lenne, ha inkább elfogadnák magukat, hiszen mindenki szép.