MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Ne személyesen intézzük bankügyeinket!

Ne személyesen intézzük bankügyeinket!

privatbankar.hu

Zárva maradhatnak ma bankfiókok a koronavírus miatt, máshol szolgálják ki az ügyfeleket.

A bankok azonban mindent elkövetnek, hogy ha hosszabb várakozási idő alatt is, de zavartalan legyen az ügyfelek kiszolgálása - olvasható a Magyar Bankszövetség közleményében. A mától érvényes iskolabezárások miatt több banki alkalmazott sem tud bemenni a munkahelyére, mert nem tudja hová tenni a gyermekét, emiatt lesznek olyan bankfiókok, amelyek nem nyitnak ki. Számuk lapunk értesülése szerint országszerte mintegy 1 százalékra tehető, ami azt jelenti, hogy 15-16 fiók maradhat ma zárva.

"A bankrendszer résztvevői folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos híreket és információkat, és ezeknek megfelelően biztosítják a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát" - ezt tette közzé ma reggel a Magyar Bankszövetség.

Eszerint "a magyar bankszektor a bankfiókok nyitvatartását úgy tervezi, hogy a vírushelyzet lehetséges kockázatait számba véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. A bankfiókok túlnyomó többsége a szokott módon fog működni most hétfőtől is, az ügyfelek kiszolgálása folyamatos lesz. Az esetlegesen zárva maradó fiókokról a bankok honlapján tájékozódhatnak".

Az MKB Bank már pénteken közzétette: "Az MKB Bank Nyrt. ezúton nyújt tájékoztatást, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése, illetve megakadályozása érdekében az MKB Bank 1056 Budapest Váci utca 38. szám alatti fiókjában az ügyfélfogadás 2020. március 13. napjától ideiglenesen szünetel."

Az Erste Bank site-ján tegnaptól ez olvasható: "Az iskolák bezárása, valamint egészségügyi elővigyázatossági okok miatt 2020. március 16-ától néhány fiókunkból átcsoportosítjuk kollégáinkat más fiókokba, ezért ezen fiókok határozatlan ideig zárva tartanak. ATM ki- és befizetésre továbbra is van lehetőség a bezárt fiókban, ennek működése zavartalan."

A Budapest Bank honlapján pedig ez szerepel: "Értesítjük Önöket, hogy 2020. március 16-tól észak-pesti (1138 Budapest, Váci út 193.) fiókunk zárva tart, mivel az épületben található központi irodaházunk az itt dolgozó kollégáink védelme miatt csökkentett módban üzemel. Kérjük, amennyiben feltétlenül fióki ügyintézésre van szükségük, ahhoz a Budapest Bank többi bankfiókját vegyék igénybe. A Budapest Bank fiókjait ezen a linken tudják megnézni: https://www.budapestbank.hu/info/fiokkereso/."

"A válságkezelési intézkedések részeként előfordulhat, hogy a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a banki munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani - hívja fel a figyelmet a Bankszövetség közleménye. "A banki termékek és szolgáltatások elektronikus elérhetőségét kiemelt figyelemmel biztosítják a bankszektor tagjai."

A Magyar Bankszövetség értékelése szerint a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

"Kérjük a bankfiókokat választó ügyfeleket, hogy

  • vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be a bankfiókokba,
  • alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú bankfiókok egyszerre csak megadott számú ügyfelet fogadnak,
  • várakozás során, egymástól legalább egy méteres távolságot tartsanak,
  • minimalizálják az ügyintézési időt és tevékenységet,
  • az elektronikus csatornákon elintézhető ügyeket digitálisan rendezzék.

Vegyék igénybe az internetbankok, mobilbankok, videobankok szolgáltatásait, használják az azonnali fizetési szolgáltatást. Ezek segítségével ugyanis gyorsan, biztonságosan és könnyen el tudják intézni pénzügyeiket. Vásárláskor használják bankkártyáikat, az érintőkártyákat ki sem kell adni a kezünkből. Nem csak praktikus ez a megoldás, de higiénikus is.

A bankfiókokban dolgozók aktuális létszáma és az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek számának korlátozása miatt előfordulhat, hogy egyes, nagyobb forgalmat bonyolító fiókok előtt várakozniuk kell az ügyfeleknek. Ebben az esetben kérjük az ügyfelek türelmét!

Az összes ügyfélnek pedig köszönjük, hogy a fenti pontok alkalmazásával hozzájárul a közös védekezéshez" - olvasható a Bankszövetség ma reggeli közleményében.