MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Nagy kamu az egész

Nagy kamu az egész

telex.hu

Biztonsági őrként engedtek be ötven nézőt egy pomázi futballmeccsre, ahol alkoholt is mértek.

 

Bár november 11-e óta a szabályok szerint csak zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket rendezni, a hétvégi Pomáz-Szentendre megye II.-es futballmeccsen mégis körülbelül ötven néző volt, akik még alkoholt is tudtak venni maguknak.

Az RTL Klub Fókusz műsorának stábja egy nézői levél miatt látogatott el a pomázi csapat meccsére, ahol vélhetően többször is nézők előtt játszottak a futballisták. A legnagyobb trükk maga a bejutás volt, a kapuknál a rejtett kamerával forgató tévések mindjárt rendezői mellényeket kaptak, ahogy a többi szurkoló is. Első ránézésre tehát csak színes mellényes biztonsági őrök álltak a pálya szélén.

A tévések becslése szerint körülbelül ötven szurkoló nézhette végig a meccset, közülük többen a pálya melletti büfében alkoholt is vásároltak. Ezt a jelenlegi korlátozások mellett szintén nem lehetne megtenni. A büfében ráadásul egyszerre 20-25-en is tartózkodtak.

A Fókusznak a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei Igazgatóságának képviseletében Benkő Tamás azt mondta, hogy ha valóban voltak nézők, akkor az nagyon súlyos fegyelmi vétség, és az MLSZ szabályainak kijátszása. Benkő azt mondta, ahogy megérkezik a meccsről a játékvezetői jelentés, eljárást indítanak. Hogy betartsák a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokat, arról alapvetően a rendezőknek kell gondoskodniuk.

Benkő elmondása szerint a meccsen rendőrök is feltűntek, de a bírók tudomása szerint nem intézkedtek.