Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Művészeti alkotás vagy tájba illő épület

Művészeti alkotás vagy tájba illő épület

vezess.hu

Boldogan élnénk ebben a sziklák között megbúvó házban.

Ilyen a megtestesült amerikai álom: a sziklák takarásában, a tengerparton fekvő luxuskégli, melyből gyönyörű kilátás nyílik a környezetre.

Elképesztő épületet álmodott meg David Tajchman építész. A koncepciót egy, a világtól kissé elzárt területre képzelte el, hatalmas sziklák közé valahová a Csendes-óceán partjára, Kaliforniába.

A 400 négyzetméteres lak jóval a vízszint felett található, így nem kell aggódni amiatt, hogy a köríves üvegfalakon nyomot hagy a tenger. A ház oldalához a környezet adta lehetőségeket is felhasználta a tervező, egy helyen konkrétan a nappaliba is belóg a szikla, melyet a természet erői formáltak kemence alakúvá. A hatalmas üvegablakok rengeteg fényt is beengednek, így a kör alakú házban nappal mindig világos van.

 A férfit az árapály jelenség és az ezzel járó vízmozgás ihlette a tető vonalainak rajzolásakor, melyre akár fel is mehetne a tulajdonosa napozni, ha úgy tartja kedve. Csak azt sajnáljuk, hogy ezek a tervek egyelőre a képzelet és a fantázia szüleményei, de reméljük, hogy egy nap valaki megvalósítja és megépítteti ezt a gyönyörű, már-már művészeti alkotásnak is beillő épületet.

 Az épület egyébként hasonlít a Vasmeber filmek főhőse Tony Stark otthonára is.