MENÜ
2019. május 21.
Konstantin
Multifokális lencse, a pontos szemek titka

Multifokális lencse, a pontos szemek titka

Szöveg, fotó: Lens Optika

Április végéig nagy kedvezmények a Lens Optikában!

Az évek múlásával természetszerű, hogy megjelennek az első ősz hajszálak, és körülbelül negyven éves kor után egy a szemünkre ható jelenséggel, a presbyópiával is találkozni kényszerülünk. A szemlencse veszít rugalmasságából, így az olvasó távolságunk egyre messzebb kerül, egyre messzebb tartjuk, a könyvet, újságot, akár karnyújtásnyira is a szemünktől. Szerencsére létezik megoldás! Egy megfelelően kiválasztott professzionális progresszív vagy más néven multifokális lencse orvosolhatja problémánkat.

„A multifokális szemüveglencsék több fókuszponttal rendelkeznek, így nem csak közelre és távolra, hanem a köztes távolságokba is éles látást biztosítanak. A multifokális lencsék nagy előnye, hogy nem kell trükköznünk a telefonunk betűméretének nagyításával, és vásárlás közben sem kell előrántanunk az olvasó szemüvegünket, ha az árcédulát szeretnénk megtekinteni, valamint autóvezetés közben is óriási könnyebbség, hogy nem csak a szélvédőn túl lévő tájat, hanem a műszerfalat is élesen láthatjuk” – hívja fel figyelmünket Dr. Varga Klára, a Lens Optika alapító tulajdonosa.

„A megfelelő multifokális lencse kiválasztásánál rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, hisz mindannyian más életstílussal, munkával és vizuális igénnyel rendelkezünk. A multifokális lencsék vásárlása előtt egy egyedi szoftverrel, célzott kérdésekkel mérjük fel páciensünk viselői igényeit, hogy az életstílusához legjobban megfelelő lencse kerülhessen megrendelésre. A kiválasztásnál egy iPad-es optikai digitális mérőeszköz is segítségünkre van, mellyel a precíz illesztés érdekében fotókat készítünk a páciensünkről” – folytatja Dr. Varga Klára szemész szakorvos.

„A Hoya prémium minőségű multifokális lencséi egyedülálló eljárással, FreeForm technológiával készülnek, melynek köszönhetően széles, torzításmentes látómezőt, valamint kényelmes, gyors képváltást biztosítanak a távoli és közeli távolság között viselőjüknek. Ez az eljárás garantálja, hogy vásárlóink könnyedén megszokják az új multifokális szemüveglencséjüket, így a látásvizsgálat után előszeretettel ajánljuk pácienseinknek ezen termékeket, melyeket április végéig magas kedvezménnyel kínálunk” – fejezi be Dr. Varga Klára.