MENÜ
2018. július 20.
Illés
Mit tartogat a jövő a leendő nyugdíjasoknak?

Mit tartogat a jövő a leendő nyugdíjasoknak?

nyugdij-nyugdij.blog.hu

Napjainkban olyan helyzet alakult ki a nyugdíj világában, amely minden túlzás nélkül horrorisztikusnak nevezhető. 

Egy létező probléma, ami felett nem szabad elsiklani, és megoldást kell találni. Ma Magyarországon a nyugdíjminimum 2008-óta, változatlanul 28.500Ft. Ez az okozója annak, hogy a nyugdíjasok egy része a létminimum alatt él, ennek pedig a 21.században senkivel sem szabadna megtörténnie!

Önnek mire lenne elég?

Mint a legtöbben, Ön is horrorként élné meg, ha nyugdíja még a 29.000Ft-ot sem érné el? Hogyan osztaná be úgy, hogy nélkülözés nélkül mindent ki tudjon belőle fizetni?
A háztartásokba befolyt bérek/nyugdíjak nagy részét a számlák befizetése teszi ki. Emellett az étkezésekre is jelentős összeget kell fordítani.
28.500Ft/hó összegből sajnos ezeket borzasztóan nehéz kivitelezni, ekkor kezdődik a nélkülözés és az ebben a helyzetben lévők napról-napra élnek, abban az aggasztó helyzetben, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartogat számukra a holnap!

Változásokat ígértek és ígérnek most is, bizonyos százalékkal emelni készülnek a nyugdíj összegét, azonban az alacsony emelési százalék az alacsony nyugdíjakat csak kis mértékben növeli, esetenként pár száz forinttal, ami még mindig nem jelent biztos megélhetést. Ezért lenne tehát szükség, egy magasabb nyugdíjminimum meghatározására vagy más segítő intézkedés bevezetésére.