MENÜ
2018. június 19.
Gyárfás
Miniszternek adta ki magát, még Belügyminisztérium tábla is volt

Miniszternek adta ki magát, még Belügyminisztérium tábla is volt

index.hu • fotó: i.ytimg.com

Álminiszterrel vertek át egy német hobbirégészt Magyarországon.

Filmbe illő körülmények között csaltak ki egy igencsak hiszékeny egykori német rendőrtől 22 ezer eurót, azaz 7 millió forintot Magyarországon, írja a Blikk. A német férfi detektoros fémkeresővel akart kincset keresni. Egy társaság elhitette vele: ennyiért hivatalos tanfolyamot és engedélyt is intéznek neki, mert nálunk csak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyével lehet műszeres régészet felderítést végezni. 

Egy férfi azt mondta neki, jó kapcsolatai vannak a minisztériumban, segíteni fog. Egy előkelő szállodába invitálták, és azt mondták: ott magával a miniszterrel beszélhet.
A német férfi később azt mesélte: kék lámpás autóval mentek előttük az ötcsillagos szállodába. A hotel bárjában egy magát Kovácsnak nevező miniszter aztán azt mondta, épp indul egy tanfolyam, beiratkozhat.
A német azonban sokallta az adminisztráció, a tolmács és az oktatás 22 ezer eurós díját. Gondolkodási időt kért. Később újra Pestre hívták, egyenesen a „minisztériumba”.
A Kossuth téren mentek be egy épületbe, amelyre még a "Belügyminisztérium" feliratot is kirakták. Itt újra a „miniszter” fogadta, aki azt mondta: a pénzt egy Akácfa utcai irodában kell befizetniük.
A német férfi az irodában átadta a pénzt. Azóta sem kapott semmit fenyegető üzeneteken kívül. Ezután tett feljelentést a rendőrségen.