Tam_Bau
MENÜ
2020. május 28.
Emil, Csanád
Minden idők legkiválóbb Ducatoja?

Minden idők legkiválóbb Ducatoja?

autopult.hu

Hatékonyabb motorokkal, kilencfokozatú automata váltóval és villanymotoros verzióval újult meg a Fiat Ducato.

A Ducato immár 38 éve biztosít élvonalbeli megoldásokat a legkülönfélébb felhasználási elvárásokra, az áruszállítástól kezdve az összetettebb felépítményekkel járó feladatokig, beleértve a lakóautó-átépítéseket is. A Ducato ötödik éve uralja elvitathatatlanul az európai piacot. Valamint az abszolút legnagyobb szereplő az európai lakóautó-építő piacon: négy eladott lakóautóból mintegy három Fiat Ducato alapokra készül.

Tisztább lett a 2,3 literes dízelmotor

Az új, 2020-as Ducato friss kihívás előtt áll: minden idők legkiválóbb Ducatojaként kell helyt állnia. Mára a teljes motorkínálat, azaz a 2,3 literes, négyhengeres dízelmotor minden változata teljesíti a 6D emissziós normát. A 120, 140, 160 és 178 lóerős (320, 350, 380 és 400 Nm) lépésekben elérhető motorpaletta belépő szintje a legolcsóbb karosszériával kombinálva bruttó 7,9 millió forinttól indul. Az automata 140 lóerőtől rendelhető, a 160-as verzió pedig egyedi főtengelyt, különlegesebb dugattyúkat és fejlettebb turbót kap (az összes változó geometriás).

Szintén újdonságként jelenik meg a kínálatban az új kilencfokozatú elektronikus sebességváltó, amely kategóriájának legkönnyebb automatája. Ezen túlmenően 2020 során bevezetésre kerül egy tisztán elektromos modellváltozat, amely a Fiat Professional technológiáit alkalmazva a metánüzemű Ducato Natural Power oldalán erősíti a modellcsalád alternatív üzemanyagú kínálatát. Az új modellévre már széria a start-stop rendszer is.

Nincs hiány a fejlett vezetőtámogató berendezésekben, új generációs infotainment rendszerekben sem. Már rendelhető a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, a vészfékező rendszer, a sávelhagyásra figyelmeztető, a táblafelismerő és az adaptív távolsági fényszóró is, a raktér pedig hatékony és erős LED-es megvilágítást is kaphat. Az új, 7-colos központi rendszer már képes az Android Autóra és az Apple CarPlay-re is.

 

Az opciós listánál már csak a rendelhető változatok köre bőségesebb: a spektrum a 4,25 tonnás össztömegű, 17 köbméteres rakterű modellig tart, amely a legizmosabb motorral és automatával bruttó 10,8 millió forint.