Tam_Bau
MENÜ
2019. árpilis 21.
Konrád
Miért kell elásni a rendőrautókat?

Miért kell elásni a rendőrautókat?

hvg.hu

Húsz autót, több százmillió forint értékben ástak a föld alá, mert rájuk kerülhetett a Novicsok idegméreg.

Az idei év talán legdurvább kémsztorija és merényletkísérlete volt, ahogyan az orosz ügynök Szergej Szkripalt és lányát próbálták meggyilkolni a Novicsok nevű idegméreggel az angliai Salisbury mellett. A két orosz mellett egy brit nőt – aki egy parfümöt vett, majd használta – meg is ölt ez a katonai idegméreg ugyan ebben a városkában.

Az eset nyomán most írta meg a The Sun, hogy a mérgezések színhelyére kivonult rendőrautókat és jó néhány polgári autót is ki kellett vonni a forgalomból és egy speciális veszélyeshulladék-tárolóban helyezték el őket.

A járművek közt 8 darab Opel – az angoloknál Vauxhall – Astra van amelyek a Wiltshire Police tulajdonában voltak. De további rendőrségi autók, két Corsa és egy Vivaro is ugyan erre a sorsra jutott.

A civil autók, köztük egy 1-es BMW közel 20 ezer fontos értékkel került a föld alá, akárcsak egy Ford Ranger, illetve egy Ford Transit. További "áldozat" egy Honda CR-V, amely 25 ezer fontot ért, valamint egy Renault egy Skoda Octavia is, amelyek a környéken parkoltak.

Természetesen a lerakóhely helyszínét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit, hogy egy teljesen elzárt területről van szó.