Tam_Bau
MENÜ
2021. november 28.
Stefánia
Miért jó a vinyl padló?

Miért jó a vinyl padló?

otthonneked.hu

Bár nagyon nagy sláger most, talán nem mindenki tudja, hogy pontosan mit takar ez az elnevezés.

Építkezés vagy lakásfelújítás előtt mindig nagy fejtörést okoz, hogy milyen burkolat kerüljön a padlóra. Olyan nagy a kínálat, hogy csak nehezen tudunk választani. Most megpróbálunk segíteni kicsit a döntésben, és felsorakoztatunk 5 érvet a vinyl burkolatok mellett.

Mi is az a vinyl padló? Bár nagyon nagy sláger most, talán nem mindenki tudja, hogy pontosan mit takar ez az elnevezés. Az LVT (Luxury Vinyl Tiles) padló a melegburkolatok legújabb generációja. Egy rugalmas, vízálló, strapabíró felület. Anyagának szerkezete eltér a linóleumtól, felszíne is keményebb, mint a PVC és tartósabb is. Ragasztással és klikkeléssel burkolható modulokból áll.

Tehát nézzük meg a legfontosabb előnyeit:

Gyorsan és egyszerűen telepíthető
A könnyen méretre vágható, a ragasztható verziók mellett ma már készülnek klikkes változatok is. Általában 5 mm vastagságú, de létezik többféle vastagságban is. Gyorsan és olcsón lerakható és felszedhető, lerakás után azonnal terhelhető.

Vízálló és csúszásmentes felület
A vízállóság egy nagyon fontos előny, mert így a padló beltéri alkalmazási területe korlátlanná válik. Nem csak a fürdőszoba, de azon belül akár még a zuhanyzó burkolására is tökéletesen alkalmas. Anyaga akár a tűzforró víznek is tökéletesen ellenáll. Emiatt tisztítása is nagyon egyszerű. Felülete könnyen kezelhető és antibakteriális. Semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Magas kopásállósággal rendelkezik, ezért extra igénybevételnek kitett terekben is jól bizonyít.

Esztétikus, ízléses megjelenés
A vinyl padlók megdöbbentően valósághűen képesek visszaadni a fa vagy a kő textúráit és színeit. Rengeteg fajta szín és mintázat közül választhatjuk ki a legjobban tetszőt, mely tökéletesen illik otthonunkba. A gyönyörű, természet ihlette minták mellett megtalálhatjuk a szintén izgalmas, extravagánsabb, különleges színű és mintájú változatokat is.

Kényelem és környezettudatosság
A vinyl olyan kényelmes, meleg érzetet biztosít számunkra, hogy akár mezítláb is kényelmesen járhatunk rajta. Padlófűtés nélkül is érezhetően melegebb a felülete, még kisgyermekünk is nyugodtan leülhet a földre, nem kell félnünk attól, hogy felfázik. A kényelmen túl a rugalmas lapok csendesek is, ezért a gyerekszobába is ideális megoldás lehet. Az LVT abban is kiválóan teljesít, hogy 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül, és káros anyag kibocsátása nem mérhető.

Egységes lakáskép, tudatos harmónia
Az eddig felsorolt érvekből tökéletesen látszik, hogy a vinyl burkolatok a lakás bármely helyiségében megállják a helyüket. Akkor is tökéletes választás ez a melegburkolat, ha fontos az egységes lakáskép. Kis alapterületű lakásokban még inkább előnyös, ha nincs burkolati váltás, azonos szín és minta kerülhet a padlóra a fürdőben, konyhában, és a szobákban is. Ez az innovatív és folyamatosan fejlődő korszerű alapanyag tehát mindenképpen kiváló választás otthonunkba.

Ha az is fejtörést okoz, hogy milyen vinyl padlót válasszunk, akkor érdemes figyelmet szentelni a HARO gyár DISANO termékcsaládjára, mely teljes mértékben PVC és lágyító mentes, sőt, a Silent Sence felületének köszönhetően különlegesen csendes, puha járást biztosít. A Designflooring márka szenvedélye pedig a luxus kivitelű vinyl padló: ennél a termékcsaládnál olyan különleges, tökéletesen valósághű mintázatokat alkotnak meg, melyekre kevesen képesek.

A technológiák pedig folyamatosan fejlődnek tovább, a kínálat évről évre megújul, izgalmasabbnál izgalmasabb, gyönyörű megoldásokat várhatunk továbbra is a vinyl, illetve LVT padlók háza táján.