Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Miért jó a FASTRON  Hungária Kft-nél dolgozni?

Miért jó a FASTRON Hungária Kft-nél dolgozni?

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Elnyerték a „Családbarát munkahely” címet. Kismama-műszak, nyári napközis tábor, humánus szemlélet.

A FASTRON Hungária Kft. a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A 25 éve eredményesen működő, 700 dolgozót számláló nagyvállalat 2019-ben elnyerte a Családbarát munkahely címet. Ritka ez az elismerés termelő cégek esetén, és sokat jelent, hogy a tulajdonos támogatja ezt a törekvésünket – fogalmazott Hikádi Zsófia HR-vezető, aki júliustól tölti be ezt a posztot. Ő is azok közé tartozik, akik házon belül építhették karrierjüket tanulással, munkával. Pályakezdőként 2005-ben kezdett kereskedelmi területen a Fastronnál, majd az emberi erőforrás mesterszakot elvégezve lépett feljebb a vállalati ranglétrán. A szakembertől azt kérdeztük, egyáltalán miért pályáztak erre a címre?

– Véletlenül találtam erre a kiírásra, és amikor végigolvastam, rájöttem, hogy valójában nagyon sok elemét a cégünk már megvalósította. Például sokan ismerik az Óbányán működő üdülőnket, és eddig is segítettük a dolgozóinkat, emberséges munkahelynek ismerik a Fastront. Erről tanúskodik a legutóbbi dolgozói elégedettségi felmérés, melynek fontos üzenete, hogy értékelik a humánus hozzáállást a munkáltató részéről, akár egy váratlan családi probléma esetén.
– Ez sokszor többet jelent a felkínált fizetésnél is, ugye?
– Igen, vannak, akik valamivel több fizetésért átmentek más munkahelyre, aztán mégis visszatértek. Nálunk az emberség és a szociális szemlélet, persze az ésszerűség határán belül, nagy vonzerő. Sokan jelentkeznek például a kismama műszakra, amit reggel fél nyolctól 4-ig szerveztünk meg. Így nemcsak az irodai munkatársaink, hanem a termelésben dolgozók is élhetnek a rugalmas munkavégzés lehetőségével, dolgozhatnak, és eleget tehetnek családi kötelezettségüknek is. De legalább ilyen fontos tényező a stabilitás, a biztos háttér, az, hogy 25 éve működik a Fastron Hungária Kft., és a tulajdonos egyetért a toleráns és emberséges szemlélettel. Az idei év elején menedzsmentváltás történt, a tulajdonos Fáskerty úr már korábban fiának adta át a vezetést, de a „Fastronos” felfogás nem változott.
–Újdonságot is hozott idén a családbarát program!
– Nagy dobásunk volt, hogy meghirdettük a dolgozók általános iskolás gyermekei számára a kétszer egyhetes napközis tábor programot júliusban és augusztusban. Busszal szállítjuk a gyerekeket a szedresi helyszínre, ahol egész napos programot szervezünk számunkra, egyebek mellett ügyességi versenyek, rendőrségi bemutató, habparty várja őket. Olyan nagy érdeklődés volt erre, hogy szinte már az első napon betelt a csoport. Gyárlátogatáson is részt vehetnek majd, megnézhetik, hol dolgoznak a szüleik, és ez nemcsak szabadidős program, de talán a későbbi kötődés része is lehet. Másik újdonság volt, hogy a Tolnai Lapátolna Sárkányhajó Versenyre neveztünk Fastronos csapattal, és ehhez kapcsolódva halfőző versenyt szerveztünk a Duna-parton. Szerettük volna felmérni, hogy mennyire mozgatja meg a dolgozókat egy hasonló közösségi program. Örömmel mondhatom, hogy sikeres volt.
– Nagyon figyelik a dolgozói igényeket, de feltételezem, hogy egy hétszáz fős nagyvállaltnál ez nem egyszerű…
– Igen, figyelembe kell vennünk, hogy a megye egész területéről jönnek a dolgozóink. Ingyenes különjáratot tartunk fenn Bonyhád térségéből, egy másik irányt jelent Nagydorog és a környékbeli falvak, így nem csak Tolna térségében kell gondolkodnunk. Ezért is igyekszünk olyan kezdeményezéseket bevezetni, melyek a legszélesebb dolgozói körhöz szólnak majd. A pályázaton elnyert 2 millió forintot erre a célra fordítjuk, de az elnyert összegnél sokkal fontosabb az erkölcsi üzenete. Generációk nőttek fel, és egész családok dolgoznak nálunk, nem tehetjük meg, hogy az életükre nem figyelünk.
– Számomra ez a válasz arra, miért jó a Fastronnál dolgozni!